Hainele pe care nu trebuie să le porți niciodată. Pot cauza probleme grave de sănătate, inclusiv cancer

De Mădălina Manole, pe
Iubim moda și ne place să fim mereu în pas cu tendințele sezonului, însă, indiferent ce se poartă, trebuie să fim atente la un aspect mai important decât toate, la sănătate. Atât din punctul de vedere al materialului, cât și din prisma modelului, hainele ne pot afecta sănătatea, cauzând probleme grave, inclusiv cancer.

Hainele strâmte ne pot îmbolnăvi

Conform directorului Bristol Physiotherapy Clinic, Richard Bricknell, nu ar trebui să îmbrăcăm niciodată haine care sunt prea strâmte, deoarece o atsfel de pereche de pantaloni conduce la creșterea presiunii în partea inferioară a abdomenului și favorizează migrarea acidului gastric către esofag. Pe lângă arsurile la stomac, pot apărea inflamații, gastrită, ulcer și chiar cancer esofagian. În plus, contracția artificială a stomacului împiedică degajarea completă a diafragmei în timpul respirației, fapt ce implică hiperventilație, atacuri de panică și incontinență urinară pe fond de stres.

De asemenea, și bărbații sunt vizați, hainele foarte strâmte putându-le provoca hernie, iar gulerele cămășilor care sufocă gâtul pot crește riscul de afecțiuni oftalmologice grave, în special de glaucom. Totodată, faptul că circulația sșngelui este restricționată spre creier provoacă dureri de cap, amețeli și vedere încețoșată.

Lenjeria intimă, risc major

Nu ar trebui să fie o noutate pentru nimeni faptul că lenjeria intimă de calitate proastă, care nu este fabricată din materiale naturale, este un real pericol pentru sănpătate. Materialele sintetice au marele dezavantaj că mențin umiditatea și împiedică pielea să respire, astfel creându-se mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Conform cercetărilor în domeniu, acest tip de lenjerie provoacă cistită și candida, în rândul femeilor, și infertilitate, în rândul bărbaților.

Încălțămintea, factor de risc

Indiferent cât de mult am adora o pereche de pantofi cu toc înalt, trebuie să o purtăm doar dacă piciorul stă comod și acest sfat este valabil în cazul oricărei perechi de încălțăminte. O încălțăminte strâmtă deformează articulațiile degetelor de la picioare, favorizează apariția platfustului și creează un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercilor și bacteriilor. Pe de altă parte, pentru prevenirea mirosului neplăcut și apariția ciupercii piciorului, se recomandă, întotdeauna, purtarea șosetelor.

Citește și – Hainele și accesoriile care ne fac rău

Citește și Cât de sexy este Antonia în hainele lui Alex Velea

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!