Studiu: Care sunt grupele de sânge mai predispuse infectării cu coronavirus

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 18 martie 2020, 15:15
Oamenii de știință chinezi, din Wuhan şi Shenzhen, au făcut o nouă descoperire cu privire la grupele de sânge cele mai predispuse la infectarea cu noul coronavirus.

Cercetătorii au analizat datele a 2.200 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, din spitalele din Wuhan şi Shenzhen şi le-au comparat cu cele ale persoanelor sănătoase.

Citeşte şi: Coronavirus se transmite la o distanță de 4,5 metri, rezistă 30 de minute în aer şi 4 zile pe suprafeţe

Concluzia spoecialiștilor a fost că în rândul pacienţilor cu grupa de sânge de tip A există o rată mai mare de infectare. În plus, aceştia au tendinţa să dezvolte simptome mai severe ale bolii, potrivit adevărul.ro. Pe de cealaltă parte, persoanele care au grupa de sânge 0 sunt mai rezistente la a contracta virusul.

În concluzie, studiul arată că din 206 de persoane care au murit din cauza virusului Covid-19 în Wuhan, 85 aveau grupa de sânge A (II). Potrivit cercetătorilor, distribuţia normală a tipului de sânge la cetăţenii din Wuhan este următoarea: 32% au tip de sânge O (I), 34% au sânge de tip A (II).

„Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecţioasă în comparaţie cu celelalte grupe”, potrivit unui document publicat pe Medrxiv, citat de South China Morning Post.

Citeşte şi: Coronavirus: Cum ne protejăm de virusul ucigaș

Deşi mai multe teorii arată că grupele de sânge joacă un rol important în apariţia unor boli, oamenii de ştiinţă nu sunt încă siguri cu privire la evoluţia diferitelor grupe sanguine. Diferenţele dintre grupele sanguine au fost observate în evoluția altor boli infecţioase, inclusiv virusul Norwalk, hepatita B şi sindromul respirator acut sever (Sars), conform studiilor anterioare. Așadar, oamenii de știință sunt de părere că tratamentul pacienţilor infectaţi cu coronavirus, care au grupa sanguina A, trebuie să primească un tratament mai puternic și să fie monitorizaţi mai atent decât restul persoanelor bolnave.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!