Greșeli de igienă pe care toată lumea le face

De Amelia Matei pe
Un sondaj recent a scos la iveală faptul că 15% dintre americani nu se spală pe mâini după ce folosesc o baie publică ori dacă o fac, s-ar putea să nu o facă bine. Vezi care sunt cele mai comune greșeli de igienă pe care le face toată lumea.

1. Când te speli pe mâini

Dacă te speli pe mâini, dar nu te usuci bine sau atingi mâinile de uscător, nu scapi de microbi și bacterii, potrivit news.health.com. Cel mai bun mod de a-ți curăța mâinile este să le uzi cu apă călduță sau rece, apoi să iei săpun și să te speli pentru 20 de secunde, înainte să te clătești. Cercetările au arătat că săpunul anti-bacterian nu îndepărtează microbii mai bine decât cel normal, așa că nu te agita să îl folosești.

2. Când îți cureți urechile

Bețișoarele de urechi nu fac decât să împingă ceara în ureche, iar specialiștii recomandă să renunți la folosirea lor. În plus, ceara are proprietăți antibacteriene, astfel că nu este o idee bună să o elimini, pentru că urechile se curăță în mod natural. Dacă te deranjează dopurile de ceară, cel mai bine este să mergi la un ORL-ist și să îl rogi să le elimine. Nu este indicat să te ocupi singură de igiena urechilor, pentru că poți provoca infecții sau alte probleme grave.

3. Tăiatul unghiilor de la picioare

Multe persoane au unghie încarnată, pentru că nu știu să își taie corect unghia de la degetul mare. Trebuie să respecți anumite reguli, când vine vorba de pedichiură. Astfel, este important să îți tai unghiile de la degetele mari cu o unghieră sau o forfecuță curată, care a fost folosită doar pentru aceste unghii. Apoi trebuie să tai unghia cât mai drept și nu foarte scurt, pentru a evita apariția unghiei incarnate. Foarte important este să nu tai cuticulele, pentru că te poți alege cu infecții.

4. Periajul dinților

Când te speli pe dinți, folosește mișcări lente pe suprafața dinților și evită să insiști foarte mult. Dacă îți perii dinții cu mișcări bruște, nu îi cureți, ci riști să le iei smalțul. Spală-te de două ori pe zi, câte două minute.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Dorian Popa a recunoscut adevărul despre relația dintre el și Alina Eremia

Dorian Popa a recunoscut adevărul despre relația dintre el și Alina Eremia