S-a descoperit gena siluetei perfecte!

De Flavia Jurca, pe

Dacă nu eşti una dintre norocoasele care nu se îngraşă orice ar mânca, sigur ai avut şi tu în liceu colege mult – invidiate care nu se îngrăşau un gram nici să fi vrut. În curând…
… oricine va putea evita îngrăşarea extrem de simplu!

Un studiu condus de cercetători de la Universitatea din Virginia şi Colegiul Medicilor din statul Wisconsin a arătat că Nocturnin, o genă implicată în reglarea metabolismului şi ritmurilor circadiene la mamifere (succesiunea activitate – odihnă) este cea care face ca unii indivizi să acumuleze grăsime în celule şi mai ales în ficat. 

Absenţa sau inhibarea acestei gene face îngrăşarea imposibilă, aşa cum au arătat testele pe şoareci. În viitor ar fi posibil ca gena să fie inactivată prin intervenţie medicală, astfel încât obezitatea, tulburările de alimentaţie şi alte probleme legate de greutatea excesivă să poată fi prevenite.

Adio obezitate, bun venit probleme morale?

Descoperirea a fost întâmpinată cu ostilitate de către cei care se opun intervenţiilor omului asupra ADN-ului, grupuri religioase şi New-Age şi medici sceptici, care văd o problemă de etică în apariţia posibilităţii de a corecta anumite imperfecţiuni umane încă dinainte de naştere.

Obezitatea nu este o boală genetică, susţin ei, şi nu devine o problemă de sănătate decât în momentul în care individul a acumulat un număr impresionant de decizii şi alegeri proaste în ceea ce priveşte stilul său de viaţă şi alimentaţia. De asemenea, spun ei, cui i-ar plăcea să trăiască într-un viitor în care toţi oamenii sunt la fel?

Inhibarea genei Nocturnin nu ne va transforma pe toţi în fotomodele scandinave, ci va elimina o întreagă listă de boli asociate cu greutatea în exces şi cu metabolismul leneş. Ca părinte, cine nu ar alege să îi ofere copilului său un viitor ferit de boli?

Iar până atunci mai sunt o sumedenie de teste, dar şi etapa dezvoltării unei terapii de inhibare a genei la persoane adulte. Astfel, revenind în registrul preocupărilor feminine, vom putea să ne bucurăm şi noi de plăcerea de a mânca fără teama că orice mâncăm se depune, iar grijile cu privire la sănătate ni se vor împuţina şi ele.

Tu ce spui, ai apela la terapia genetică pentru a rezolva pentru totdeauna problema kilogramelor în plus?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!