Femeile sunt sexul tare. Află de ce!

De Erika Chivu, pe

Specialiştii bănuiesc de ceva timp că organismul feminin este mai rezistent în faţa bolii, iar acum s-a confirmat: noi suntem, de fapt, sexul tare.

Femeile sunt mai puternice

Acest privilegiu îl datorăm acelui cromozom X pe care îl avem in plus. Acesta ne oferă trăsăturile caracteristice sexului feminin, dar şi o imunitate mai puternică decât a jumătăţilor noastre.

Conform unui studiu citat de Daily Mail, sistemul imunitar al femeilor poate să învingă mai repede un număr de infecţii comune. Aşa s-ar explica de ce femeile pot rezista fără probleme unei răceli, în timp ce bărbaţii sunt puşi la pat de la primul strănut. Asta în ciuda faptului că femeile, fiind mai mult în contact cu cei mici, răcesc mai des decât bărbaţii.

În plus, un studiu realizat pe 1200 de angajaţi a dovedit că bărbaţii stresaţi au o imunitate scăzută, în timp ce femeile luptă la fel de bine cu bolile, chiar dacă trăiesc într-un stres permanent.

Risc scăzut de cancer în cazul femeilor

Şi nu e vorba doar de probleme banale, precum răceala. Femeile rezistă mai bine şi în faţa bolilor grave, precum infecţiile nosocomiale (luate din spital) survenite după operaţii.
 
În plus, bărbaţii au un risc mai mare de a dezvolta boli grave, precum cancerul.

Femeile trăiesc mai mult

Aşa se explică faptul că femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii cam peste tot în lume. În 2009, speranţa de viaţa a femeilor din România era de 77,4 ani, în timp ce la bărbaţi era de 69,8 ani.

La aceasta contribuie, desigur, şi modul de viaţă fiindcă bărbaţii tind să adopte obiceiuri periculoase precum fumatul şi consumul de alcool.

Pe lângă factoul genetic şi cel comportamental, hormonii au şi ei partea lor de vină pentru speranţa de viaţă redusă a bărbaţilor. Hormonii feminini, cei care ne dau vieţile peste cap în fiecare lună, ne asigură şi o protecţie mai ridicată în faţa bolilor.

În urma acestor descoperiri, cercetătorii cred că ar fi nevoie de medicamente special create pentru fiecare sex.
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!