Dr. Oz: Cum scapi de bufeuri

De Diana Zagrean, pe
Doctor Oz știe cel mai bine ce să faci ca să reduci simptomele neplăcute ale menopauzei. Bufeurile sunt foarte neplăcute și există mici trucuri care te scapă de chin.

Vitamine în doze mici

Doctor Mehmet Oz recomandă să iei vitamine și minerale în doze mici, din surse omologate și echilibrate, ca să nu provoci dezechilibre hormonale sau de altă natură în corp.

Cea mai bună sursă de vitamine, minerale și oligoelemente rămâne hrana sănătoasă, dar, în doze mici, suplimentele de multivitamine sunt binevenite.

Atenție mai mare la calorii

După vârsta de 50 de ani, caloriile se depun mai ușor și pentru că întreg metabolismul încetinește.

Ca să nu ai probleme cu greutatea, care se pare că agravează bufeurile la menopauză, ai mare grijă la cantitatea de calorii ingerată zilnic.

Hrana bogată în vitamina D ajută la fixarea calciului în oase și astfel previi și osteoporoza.

Omega-3 din ulei de pește

Consumul de pește bogat în acizi grași omega-3 și omega-6 este foarte recomandat de Doctor Oz femeilor aflate la menopauză.

Nu numai că aduce un aport de proteine sănătoase, fosfor și acizi grași, dar ajută și la menținerea siluetei.

Salvie pentru transpirații și bufeuri

Doctor Oz mai recomandă ca femeile care au bufeuri și transpirații nocturne să încerce salvia ca remediu natural pentru dereglările glandelor sudoripare.

Astfel nu va mai fi nevoie să schimbi cearșafurile și hainele de mai multe ori pe zi și toate simptomele menopauzei vor fi mai puțin intense.

Sursa foto femeie bufeuri menopauză: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!