„Cum am slăbit 70 de kilograme”

De Erika Chivu pe

După ani de zile în care a avut peste 100 de kilograme, Gabriela Ungureanu a decis să îşi schimbe radical stilul de viaţă şi a slăbit aproape 70 de kilograme.
Gabriela ne-a lăsat un link pe Facebook cu mesajul „Poate interesează… Măcar o persoană să conştientizeze ce înseamnă cu adevărat OBEZITATEA„. Nimic deosebit până aici. Multă lume militează împotriva obezităţii, în special cei slabi, care nu au ţinut vreodată o cură de slăbire.

Însă un click mai târziu am descoperit că Gabriela Ungureanu este îndreptăţită să vorbească despre acest subiect. Link-ul postat era către un articol dintr-un ziar local, un articol despre Gabriela, în carte ea povestea cum a reuşit să slăbească nici mai mult nici mai puţin de 70 de kilograme. O schimbare impresionanată de care puţini sunt capabili.

De la 57 la 130 de kilograme

Gabriela are 44 de ani şi este cadru militar pensionar. A fost mereu pasionată de lectură şi călătorii, iar de curând şi-a descoperit o nouă pasiune: viaţa sănătoasă.

Problemele cu greutatea nu le-a avut întotdeauna. Avea doar 57 de kilograme când a rămas însărcinată, iar după naştere s-a trezit cu 40 de kilograme în plus. Bineînţeles că a ţinut diete peste diete încercând să revină la vechea ei siluetă. Din păcate, curele de slabire nu au făcut decât să-i aducă şi mai multe kilograme. Pare paradoxal, dar Gabriela spune că de vină a fost efectul yo-yo – după fiecare regim revenea la alimentaţia normală şi acumula mai multe kilograme decât pierduse.

„Eram un maldăr de grăsime”

Astfel a ajuns să cântărească mult peste 100 de kilograme, depăşind dublul greutăţii pe care o avea înaintea sarcinii. „Eram un maldăr de grăsime”, spune acum Gabriela despre ea însăşi.

Am fost curioasă ce simte acum când vede pozele ei vechi, poze în care avea peste 130 de kilograme. „Îmi este ruşine că am stat ani de zile cu acea grăsime pe mine” se confesează Gabriela.

La un pas de divorţ

Cum a reuşit totuşi să o ia de la capăt după atâtea şi atâtea diete nereuşite? Decizia salvatoare a luat-o într-un moment de cumpănă în viaţa personală.
Era la un pas de divorţ când a decis să-şi adune gândurile şi şi-a dat seama că îşi poate salva familia dacă se salvează mai întâi pe ea însăşi. „Am trecut de la agonie la extaz, până în momentul în care mi-am adunat gândurile, am început să citesc studii psihologice privind nutriţia si cărţile nutriţioniştilor români cât şi ale celor din străinătate”.

"Cum am slăbit 70 de kilograme"

Stilul de viaţă cu care Gabriela a slăbit 70 de kilograme

Aşa a aflat că pentru a slăbi nu îi ajung curele de scurta durată, ci trebuie să-şi schimbe pentru totdeauna stilul de viaţă. „Am scos din alimentaţie alimentele ce-mi făceau rău… în momentul de faţă sunt ovo-pesco-vegetariană. Îmbrăţişez regimul de viaţă raw-vegan în proporţie de 80%.”

Mai întâi a renunţat la dulciuri şi sucuri, apoi la carnea de porc şi orice aliment prăjit. Cu timpul a reuşit să scoată din alimentaţia ei şi cartofii, fasolea, pâine albă. Iar de peste un an a renunţat complet la carne şi mănâncă doar peşte fiert sau la abur. 80% din alimentaţia ei este formată din fructe, legume şi seminţe crude.

Cum se menţine femeia care a slăbit 70 de kilograme

„Acest stil de viaţă, nu cură de slăbire, îmi doresc să dureze câte zile mai am”, spune Gabriela, conştientă de faptul că s-ar îngrăşa iar dacă ar reveni al vechile obiceiuri alimentare. Ca să-şi menţină greutatea e foarte atentă la tot ce mănâncă.

Dimineaţa ia masa cea mai bogată, singura care include şi câteva felii de pâine, dar nu albă ci numai integrală. „La prânz mănânc salată cu ou sau brânză tofu sau peşte fiert. După ora 18 nu mai mănânc. Mă hidratez zilnic cu litri de apă plată. Mănânc multe legume – fără cartofi fructe -mai puţin banane – lapte de soia, seminţede in sau floarea soarelui, fulgi integrali , de exemplu de secară, ovăz, quinoa.”

Gabriela este cel mai bun exemplu că poţi face orice şi poţi trece peste orice limită dacă îţi doreşti cu adevărat. Poate ca răsplată pentru eforturile ei, viaţa i-a oferit o şansă în plus. A câştigat la o emisiune TV un set de operaţii estetice foarte costisitoare, care o ajută să elimine de pe corpul ei efectele unei slăbiri atât de drastice, iar dacă te uiţi la pozele „înainte şi după”, este de nerecunoscut!

Află şi cum este viaţa la 200 de kilograme!

Foto: arhiva personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro