Cum se prepară o salată de vinete dietetică. Reteța Mihaelei Bilic

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 13 august 2021, 20:47

Este sezonul salatelor de vinete! Iar cei care îndrăgesc acest fel de mâncare trebuie să știe că salata de vinete nu îngrașă dacă este preparată cu atenție. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat într-un clip video postat pe pagina ei socializare cum se pregătește corect salata de vinete pentru a fi dietetică.

Citeşte şi: Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată de vinete perfectă

„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? Ei bine, sunt mai multe. În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi le curățăm și le lăsăm bine la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător de lemn, cu un cuțit de ceramică, să nu se oxideze, și… surpriza! Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei (folosesc ulei de floarea soarelui, ca să nu le schimbe gustul), nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare.

Citeşte şi: Cum se coc vinetele perfect – trucul pe care nu ți l-a spus nimeni

Adică folosim un bol adânc, un linguroi pe măsură, punem vinetele aici, cu gălbenușul și un pic de ulei și frecăm de la 5 până la 10 minute. Cu cât frecăm mai mult, cu atât ele o să se umfle ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm. Deci nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinete dietetică și delicioasă”, a dezvăluit Mihaela Bilic.

Foto – 123

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!