Cum să te încălzeşti în toamna asta

De Erika Chivu pe

Temperatura de afară scade, dar caloriferele rămân tot reci? Te poţi încălzi şi fără ele, dacă urmezi aceste sfaturi simple, dar eficiente.

Frigul ultimelor zile ne-a cam luat prin surprindere, aşa că toată lumea a tremurat, atât afară, cât şi înăuntru. Dacă nu eşti încă pregătită să porţi paltonul de iarnă sau dacă nu ai încă niciun pic de căldură în casă, te poţi încălzi şi altfel.

Cel mai important lucru este să fii activă pentru că mişcarea produce căldură. Dacă ai o activitate suficient de intensă ai putea sta afară în pantaloni scurţi fără să-ţi fie frig. Desigur, nu poţi să alergi prin staţia de autobuz, dar dacă eşti bine îmbrăcată ajunge să faci câţiva paşi sau să-ţi mişti degetele de la mâini ca să te încălzeşti măcar puţin. În casă, o idee bună ar fi să faci puţină curăţenie sau să te joci cu cei mici.

A doua metodă care funcţionează întotdeauna este cea cu băutura caldă. Un ceai, o cafea, o cană de vin fiert te ajută să te încălzeşti pe loc, oriunde ai fi.

Alte metode simple de a te încălzi

Afară 

– Două bluze subţiri te încălzesc mai bine decât un singur pulover gros pentru că aerul cald prins între ţesături este un bun izolator termic. De câte ori ieşi din casă îmbracă-te în straturi. Începe cu un maieu, peste care pui o helancă, apoi un pulover subţire, un hanorac şi o haină mai groasă. Aceasta abordare este şi mai practică pentru că, la nevoie, poţi să dai jos din haine fără să rămâi „prea dezbracata”.

– Nu uita să-ţi acoperi capul şi mâinile. Zonele care rămân descoperite te fac să pierzi multă căldură, aşa că poartă căciula şi mănuşi de câte ori e nevoie.

În casă

– Chiar dacă pare greu de crezut, şi ochii au un cuvânt de spus. Culorile reci accentueză senzaţia de frig, pe când cele calde o atenuează. Înarmează-te cu pături roşii, portocalii sau roz.

Citeşte şi alte metode de a te încăzi în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2