Cum îți tonifici fesierii în doar un minut

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 07 aprilie 2016, 16:15
Un minut, doar atât îți ia acest exercițiu excelent pentru întărirea mușchilor fundului. Iar acum, că vara se apropie mai repede decât ne-am fi așteptat, trebuie să începi antrenamentele, pentru a arăta bine nu doar în rochițe vaporoase, dar și în costum de baie.

De fiecare dată când ne vedem corpul în oglindă începem să ne facem planuri despre cum vor merge la sală, vom mânca numai fructe și salate și vom consuma 2 litri de apă de zi. Dacă unele dintre noi se țin de promisiune, altele se dau repede bătute. Timpul este unul dintre factorii care neinfluențează acest stil de viață nesănătos.

Ne gândim că nu avem când să facem mișcare după program, mai ales dacă planurile noastre s-au nimerit într-o perioadă aglomerată la serviciu.

Totuși, nu este nevoie să faci abonament la sală sau să îți faci timp să alergi după program. Deși nu ar strica. Astfel, dacă timpul îți pune bariere trebuie să știi că există un exercițiu pe care îl poți face în doar un minut și care te ajută să-ți tonifici mușchii feselor și nu numai. Datorită posturii, mișcarea te ajută să întărești mușchii coapselor, gambelor, să fortifici articulațiile, dar cu ajutorul ei lucrezi și zona abdominală.

Citește și: Exercițiile fizice, în locul medicamentelor pentru tratarea bolilor cronice

Iată cum îți tonifici musculatura fesierilor cu un exercițiu care durează doar un minut!

Este foarte important, înainte să începi exercițiile, să faci puțin stretching, pentru că astfel vei reuși să le execuți corect. Este vorba despre un atrenament de rezistență pe picioare, iar repetările se vor executa de fiecare dată pe același picior. Astfel, vei face trei repetări de zece secunde pe un picior și alte trei repetări, a câte zece secunde pe celălalt picior.

Stai cu piciorul stâng îndoit, astfel încât să formeze un unghi de 90 de grade. Dreptul îl vei ține cu genunchiul îndreptat spre podea și foarte aproape de aceasta. Stai în această poziție 10 secunde. Relaxează o secundă. Repetă, după care relaxează din nou o secundă, după care reia mișcarea, tot pentru 10 secunde.

Același lucru vei face și pe piciorul drept, în exact același interval. După prima repetare vei vedea că resimți durere în mușchii coapselor și ai feselor.Trage aer în piept și continuă. Respectă poziția și nu lăsa în nici un moment corpul moale.

Iată mai jos alte câteva exerciții pe care le poți combina cu antrenamentul de un minut!

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!