Cu ce poți să înlocuiești cafeaua

De Adina Radu, pe Ultimul update Joi, 10 februarie 2022, 11:12
Poate printre rezoluțiile pentru anul acesta ai inclus și renunțarea la cafea sau poate ai primit vreo recomandare din partea medicilor pentru a renunța la cafeină definitiv. Cu ce poți înlocui cafeaua?

E dificil să renunți la lichidul matinal care este mai mult decât un stimulent nervos, este lichidul care stimulează glandele suprarenale să elibereze cortizol în sânge.

Dacă ești genul care bea 1-2 cafeluțe pe zi, dar ai ajuns să depinzi de cafea pentru a te trezi înseamnă că excesul de coritizol din corp crește la rândul său și nivelul zahărului în sânge, iar acest exces se depozitează sub formă de grăsime.

În afara faptului că acest lichid prețios favorizează îngrășarea, cafeaua este responsabilă și de distrugerea somnului, de înrăutățirea anxietății și deshidratarea pielii.

Poți renunța la cafea încercând soluțiile propuse de noi.

  • Ciocolată caldă

Dacă te-ai obișnuit cu un lichid cald dulceag în fiecare dimineață. Alege variantele light, cu calorii mai puține.

  • Un măr

Dacă depinzi de cafea pentru a-ți da energie la începutul zilei, oamenii de știință au descoperit că mărul este mult mai eficient decât cafeaua în această privință.

  • Apă

Puțină apă cu lămâie te va ajuta să te concentrezi mai bine decât o va face o cafea cu lapte. Hidratarea te va face să ai și o digestie mai bună.

  • Uleiurile esențiale

Dacă depinzi de mirosul cafelei pentru a te trezi, folosește câteva picături de ulei esențial într-un arzător în fiecare dimineață pentru a te trezi cu un tonus mai bun. Încearcă uleiul de rozmarin, busuioc, lămâie sau mentă.

  • Mișcarea

O plimbare sau o alergare de dimineață îți va îmbunătăți circulația și te va trezi mult mai repede ca o cană cu cafea.

Sursa foto 123rf

Citește și În urmă cu doi ani a renunțat complet la cafea și alcool. Cum s-a schimbat viața unui bărbat

Citește și Ce se întâmplă dacă nu mai bei cafea timp de 7 zile

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!