Coronavirus: un medic român vrea să se injecteze cu 2019-nCoV

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:21

În încercarea de a-i lămuri pe românii care poartă măști chirurgicale de protecție împotriva infectării cu COVID-19 că virusul nu este atât de periculos precum este perceput public, doctorul ieșean Răzvan Constantinescu s-a oferit voluntar să se infecteze cu noul coronavirus.

Doctorul Constantinescu a transmis un mesaj pe rețelele de socializare în care îi ironizează pe cei care poartă măști de protecție, numindu-i “imbecili cu chiloței pe nas”.

Citește și Coronavirus: Efectul pozitiv, neașteptat, al virusului ucigaș

“Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloțeii pe nas prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții. Să vadă și ei un medic nevaccinat ”antigripal” (o tâmpenie, având în vedere polimorfismul virusurilor gripale) care nu moare, frate, deși ”a susținut ciuma roșie” (!)”, a scris doctorul într-un mesajul postat marți pe pagina sa de Facebook.

Acesta subliniază faptul că pericolul vital există numai și numai pentru categoriile vulnerabile de oameni, adică bolnavi și vârstnici.

Citește și Coronavirusul nu ucide copii. Niciun minor sub 9 ani nu a fost răpus de COVID-19

„Generația ‘i-phone’ poartă barbă și glezne goale, mască de pânză pe facies (n.r. pe fețe)”

„Prostovănimea lumii în care trăim nu pricepe nimic, se comportă ca o turmă, de aceea este ușor de manipulat. Ea nu poate înțelege că astfel de virusuri nu prezintă pericol vital decât pentru categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienți cu insuficiență cardiacă severă, BPOC, imunodeprimați (aș adăuga eu, și cei care s-au vaccinat aiurea pentru orice prostie). Generația ”i-phone” poartă barbă și glezne goale, mască de pânză pe facies, urlă că vrea nu știu ce țară ca afară, iese la proteste în mod ovin, se vaccinează în draci ca să-și facă rost de vreo leucemie și apoi se plânge că statul nu face nimic pentru ei, nu îi pune biberonul”, a continuat Răzvan Constantinescu, în mesajul său.

Citește și Coronavirus: Cum ne protejăm de virusul ucigaș

În plus, acesta punctează că rata mortalității provocată de noul coronavirus este apropiată de cea cauzată de gripa sezonieră.

“Mortalitatea gripei ”Covid-19” este de 2,4%, comparativ cu 2,1% cât a fost cea a epidemiei de gripă din 2018. Și atunci de ce vă isterizați, glezno-barbișoanelor?”, a încheiat doctorul Constantinescu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!