Ceapa roşie, benefică pentru sănătate

De Unica.ro, pe

O foloseşti probabil cu regularitate la gătit, însă ştii ce calităţi ascunde?

Ceapa roşie, pe lângă gustul ei deosebit, consumată în fiecare zi, ajută la arderea grăsimilor.   

Alimentelor utilizate frecvent în bucătărie, de obicei, nu li se acordă o prea mare importanţă în ceea ce priveşte conţinutul lor gastronomic. Ceapa roşie poate face parte şi ea din această categorie. Află în continuare care sunt calităţile nutriţionale ale aceste

Efecte benefice asupra organismului

Ceapa roşie conţine vitaminele A, B şi C, săruri minerale, substanţe cu caracter antibiotic şi diuretice. Proprietăţile sale se păstrează intacte dacă se consumă în stare crudă. În cazul în care îţi face rău la stomac, atunci o poţi mânca după ce ai călit-o maxim 5 minute în puţin ulei de măsline.

Recomandată în curele pentru slăbit

Datorită proprietăţilor sale multiple ceapa roşie se regăseşte pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire. Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea şi eliminarea toxinelor din corp, mult mai uşor şi mai rapid. Este şi un foarte bun diuretic. 

Ceapa roşie conţine, de asemenea, o cantitate mare de flavonoizi (substanţe cu efect antioxidant, care micşorează riscul afecţiunilor cardiovasculare), ceea ce ajută la împiedicarea depunerilor de colesterol în artere.

Ea este indicată în orice problemă cardiovasculară, un exemplu în acest sens fiind hipertensiun

Conferă rezistenţă împotriva bolilor

Ceapa roşie este considerată a fi un adevărat dezinfectat natural. Ea poate fi utilizată cu succes împotriva gripei,  dizenteriei, răcelii şi altor tipuri de infecţii, datorită conţinutul său bogat în sulfat. Trebuie doar ca în perioada de boală să
consumi cel puţin 30 de g din această legumă atât de benefică pentru organism.

Informaţii nutriţionale/100 g de ceapă roşie

Fibre – 1,3 g

Calorii –  23

Proteine – 0,9 g
Potasiu – 40 mg
Calciu – 31 mg.
Fosfor –   32 mg.
Vitamina C – 25 mg.
Are un conţinut ridicat de sulfat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!