Ce poți face pentru a te simți mai bine în pielea ta în fiecare zi

De Unica.ro pe
Chiar dacă în prezent asiști la o revoluție a standardelor în frumusețe, chiar dacă discursul s-a schimbat și acum se vorbește mai mult despre îmbrățișarea defectelor și acceptare decât despre toate acele metode nerealiste de atingere a perfecțiunii, ești în continuare într-o competiție acerbă cu tine (cu versiunile tale din fiecare zi, mai bine zis, pentru că, bineînțeles, vrei mereu să arăți mai bine decât ieri), dar și cu alte femei.

În realitate însă, lucrul care contează cu adevărat este felul în care te simți. Fericirea interioară. Dincolo de micile imperfecțiuni, de riduri sau de celulită, ar trebui să te preocupe starea ta de bine. În fiecare zi ar trebui să lucrezi la acest aspect, să faci lucrurile care te ajută să te simți confortabil în pielea ta, indiferent de ceea ce spun alții sau de așa zisele norme sociale.

Și da, sunt câțiva pași prin care poți face asta. În rândurile de mai jos discutăm despre cei pe care ar trebui să îi urmezi și tu.

Ai grijă de sănătatea ta

Trăiești într-un ritm haotic și parcă nimeni nu mai are timp să se ocupe de propria sănătate, să meargă la analize și la controale medicale. Ai zeci de priorități în fiecare zi, dar starea ta de sănătate nu se numără printre ele. Acest lucru ar trebui să se schimbe însă de urgență, pentru nu te vei simți niciodată confortabil în pielea ta dacă organismul are probleme.

Lipsa odihnei, regimul dezorganizat, bazat pe alimente procesate, deshidratarea, stresul, sedentarismul: iată doar câțiva factori care pot contribui la deteriorarea sănătății tale. Așa că, dacă vrei să faci o schimbare în bine, ar trebui să începi cu reglarea lor. Cu prioritizarea somnului, cu adoptarea unei alimentații bogate, cu obligația de a-ți face mai mult timp pentru lucrurile care te relaxează și îți bucură sufletul, obligație pe care chiar o ai față de tine.

Adoptă schimbările de care simți că ai nevoie

De multe ori, ajungi să nu mai faci lucrurile cum ți le dorești de teamă că vei fi judecată și arătată cu degetul. Într-un fel, te gândești că vei fi exclusă dintr-un anumit grup dacă nu te conformezi regulilor sale nescrise. Totuși, acest conformism nu duce la altceva decât la o acumulare treptată de frustrări.

În schimb, focusul ar trebui să fie asupra lucrurilor și activităților care te fac fericită și care îți dau încredere în tine. Sunt femei care se simt mai bine după o oră de jogging în parc. Sau după un  ecler delicios la finalul unei zile pline. Altele apelează la chirurgia estetică pentru a corecta aspectele fizice de care sunt nemulțumite (augmentarea mamară este în topul acestor intervenții, o procedură care a evoluat enorm grație tehnologiei și care garantează acum rezultate impecabile, dar și un plus de încredere în sine pentru femeile care, ani la rândul, au fost frustrate de mărimea bustului lor) și ies din cabinetul medical cu un cu totul alt tonus.

Până la urmă, dacă este ceva ce poți face pentru a te simți mai bine în pielea ta, de ce să nu o faci? Singura datorie pe care o ai este cea față de tine, așa că ocupă-te de lucrurile care te mulțumesc și te împlinesc fără să te mai gândești la cei care judecă situația numai de pe margine.

Împacă-te cu personalitatea ta unică

Atunci când ne gândim la ideea de a te simți bine în pielea ta, nu luăm în calcul numai aspectul fizic, ci și pe cel psiho-cognitiv. O modalitate prin care poți fi mai mulțumită și fericită în viața de zi cu zi este să accepți că nu trebuie să fii perfectă. Că poți face greșeli. Și că defectele nu fac altceva decât să îți contureze personalitatea, ba chiar să-ți ofere un plus de șarm.

E timpul să nu te mai simți rușinată, să nu mai faci comparații între tine și alții (sau, mai bine spus, altele), să nu îți mai ceri scuze pentru modul în care ești. Și nici să îi mai lași pe alții să te pună la pământ pentru lucrurile care te fac unică și te diferențiază de ceilalți. În definitiv, dacă am fi toți la fel, lumea aceasta ar deveni foarte plictisitoare, o rutină absolut copleșitoare.

Acestea fiind spuse, invitația noastră pentru tine este să îndrăznești să ieși tipare și să fii exact așa cum îți dorești. Să iei decizii numai pentru binele tău, fără să te gândești la ceea ce spun alții. Să fii tu!

(P) Material realizat in colaborare cu Cronos Med

Sursa foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro