Ce fel de operații estetice își fac româncele?

De Monica Cismaru, pe Ultimul update Marți, 20 septembrie 2016, 07:57
Sute de mii de operaţii estetice au loc, anual, în cabinetele medicilor esteticieni din România. La modă sunt acum buzele mărite, implanturile de sâni cu aspect cât mai natural şi corecturile asupra ridurilor de pe ten. În medie, un pacient care trece pragul unei clinici de estetică facială cheltuie 3000 de euro. Anual, industria esteticii, una în continuă dezvoltare, absoarbe peste 50 de milioane de euro. Doctorul Renert Gad ne explică ce îşi doresc cel mai mult româncele când îi trec pragul.

 Chirurgia estetică s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Se simte şi un interes crescut din partea româncelor?

Adresabilitatea la serviciile de medicină estetică este în creştere permanentă, cred ca momentan este cea mai mediatizată ramură medicală şi un subiect continuu de discuţii. Având în vedere că mare parte din populaţie a apelat deja la cel puţin unul din toată gama serviciilor estetice oferite de noi, standardul s-a schimbat de-a lungul anilor şi anumite semne ale vârstei devin mai puţin acceptate. Astăzi, interesul româncelor a virat spre tratamentele mai puţin invazive , cu rezultate de lungă durata ce se bucură de o popularitate deosebită iar intervenţiile chirurgicale au devenit o opţiune mai avansată, pentru o categorie mai înaintată de vârstă. Excepţia fiind lipoaspiratiile şi implantul mamar care sunt extrem de populare la orice vârstă.

renert gadDr Renert Gad

Cum faci ca o augmentare de sâni sau de buze să nu transforme clienta într-un  monstru, dacă ea vrea tot mai mult?

Secretul meu este să nu fac ceva care să nu-mi placă mie iar eu sunt fan al rezultatelor naturale şi discrete. Pur şi simplu refuz în majoritatea cazurilor să măresc buzele/sanii/fesele dacă mi se pare că nu mai este necesar.  La început îmi părea rău când vedeam că aceste paciente se duceau la alţi medici să continue tratamentul însă pe termen lung aproape toate mi-au dat dreptate şi s-au întors pentru intervenţii de micşorare.

Cât de înţelegătoare sunt româncele când vine vorba de sănătatea lor?

Decizia de a se opera este de cele mai multe ori impulsivă şi multe dintre ele vor să se opereze repede fără să ţină cont de anumite aspecte cum ar fi: să se oprească din fumat, să slăbească până la o greutate în care să aibă rezultate optime, să oprească anti-concepţionalele etc… Rolul nostru că medici este să le educăm şi să le aducem la cunoştinţă toate aceste aspecte, evitând pe cât este posibil o eventuală complicaţie sau un rezultat estetic necorespunzător.

Vi s-a întâmplat să refuzaţi pe cineva vreodată, pe motiv că intervenţia chirugicală estetică nu era ce trebuie?

Cu cât am avansat în acest domeniu cu atât încep să refuz din ce în ce mai multe cereri de tratamente. Cu toţii avem cazuri pe care regretăm că le-am acceptat iar cu trecerea timpului am devenit mult mai strict în acceptarea pacienţilor deoarece îmi este mult mai greu să accept un rezultate mediocre. De regulă, dacă văd că nu pot să ofer un rezultat optim, vizibil şi estetic, atunci refuz să mai tratez.

Ce operaţii faceți cel mai des?

Cele mai populare operaţii estetice pe care le fac sunt:

  1. chirurgie facială – asistată cu laser Co2: pleoape, mini lifting facial, lifting de sprâncene, conturarea liniei mandibulare şi eliminare gusei – de cele mai multe ori se fac împreună sau cel puţin 2-3 dintre ele doar cu anestezie locală.
  2. Aqalipo – cea mai fină metodă de lipoaspiraţie din lume – cu jet de apă. Combinată cu transferul grăsimii aspirată în feşe sau sâni – şi această procedura se face doar cu anestezie locală
  3. implantul mamar prin metodă tri-axială: este cea mai precisă metodă de măsurare şi ajuta la potrivirea implantului pentru a corecta diverse asimetrii ale sânilor
  4. rinoplastii închise – mult mai puţin invazive decât cele clasice-deschise cu recuperare aproape imediată.

Citește și – Cu ce te poate ajuta un nutriționist holistic?

Citește și – Mihaela Bilic: „Nimic nu îngrașă, nimic nu slăbește… Totul ține de cantitate“

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!