Cât costă un avort în România, în 2017

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 08 ianuarie 2019, 17:30

Vezi cât costă un avort în 2019!

Avortul este soluția de urgență pentru o sarcină cu probleme sau nedorită. Se poate face la orice clinică de ginecologie, în condițiile în care sarcina nu a trecut de 12 săptămâni, iar costurile diferă de la o clinică la alta și de tipul de întrerupere de sarcină. Dacă te afli într-o astfel de situație, află cât costă un avort în România, în 2017:

Citește și – Ce este metoda calendarului și cât de sigur e acest tip de contracepție

Cât costă un avort în clinicile private din București

Prețurile au crescut în comparație cu anii trecuți, iar o întrerupere de sarcină la cerere poate poate depăși 1.000 lei, în funcție de clinica pe care o alegi. De exemplu, la clinica Medical Academica un chiuretaj biopsic aspirativ cu pipela costă 225 lei.

Dacă mergi la sediul Gynecoland, există mai multe variante: un chiuretaj uterin la cerere, cu anestezie generală intravenoasă costă 1020 lei, un chiuretaj uterin terapeutic (sângerare majoră) cu anestezie generală costă 720 lei, iar chiuretajele uterine diagnostic sau fracționat, cu anestezie generală intravenoasă, ajung la 850 lei.

La clinica Elite un chiuretaj cu anestezie locală costă 900 lei, iar prețul unei întreruperi de sarcini prin aspirație variază între 700 și 1000 lei, în funcție de tipul de anestezie: locală sau generală. La clinica Promed, un chiuretaj uterin la cerere cu anestezie locală costă 800 lei, iar unul cu anestezie generală costă 1210 lei.

Cât costă un avort în spitalele de stat din București

La spitalele de stat din Capitală, prețul unui avort este mai mic decât în clinicile private. De exemplu, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia un chiuretaj uterin la cerere, cu anestezie locală costă 200 lei, în timp ce unul cu anestezie general costă 350 lei. La Spitalul de Urgență Pantelimon, un avort cu anestezie locală costă 200 lei, în timp ce un avort cu anestezie general costă 250 lei.

La spitalul clinic Gheorghe Polizu un chiuretaj la cerere cu anestezie locală are prețul de 350 lei, iar unul cu anestezie totală costă 450 lei. La spitalul Elias, un chiuretaj biopsic costă 550 lei, în timp ce unul postpartum se ridică la 700 lei.

Cât costă un avort în alte orașe din România

Dacă ești din Brașov, ar trebui să știi că un chiuretaj cu anestezie generală la Clinica Dr. I. A. Sbarcea costă 500 lei. În Constanța, la clinica Euro Materna un chiuretaj uterin bipsic costă 720 lei, în timp ce un chiuretaj la Spitalul Municipal din Timișoara are prețul de 100 lei.

Citește și – Când trebuie să folosești neapărat prezervativul

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!