De ce sunt periculoşi jeanşii skinny

De Erika Chivu, pe

Ce crezi că e mai periculos? Să porţi des skinny jeans sau să porţi blugi nespălaţi timp de un an? Află răspunsul în cele ce urmează!

Blugii nespălaţi nu prezintă risc de infecţie

Să porţi zi de zi aceeaşi pereche de blugi, fără să-i speli, poate fi o greşeală din punctul de vedere al modei, dar sănătatea nu îţi este în pericol. Cel puţin asta a arătat experimentul ciudat al unui student american. Josh Le a purtat aceeaşi pereche de blugi aproape zi de zi, timp de 15 luni, fără să-i spele nici măcar odată. Totul a început ca un experiment de modă, dar s-a transformat într-unul medical, când s-a gândit să verfice numărul de bacterii de pe pantaloni.

În mod surprinzator, acesta nu s-a dovedit prea mare şi nici nu s-au găsit bacterii periculoase. Asta nu înseamnă că am putea renunţa la spălatul blugilor. Pe la jumătatea experimentului, aceştia au început să emane un miros atât de urât încât Josh nu i-a mai putut purta. Soluţia găsită de el a fost să pună pantalonii în frigider, ceea ce a diminuat mirosul.

Blugii strâmţi strivesc nervii coapselor

Chiar dacă bacteriile nu reprezintă un pericol, blugii strâmti nu ar trebui purtaţi zilnic, oricât de trendy ar fi. Medicii atrag atenţia că blugii şi hainelă strâmte în general pot afecta nervul femural cutanat lateral, un nerv care merge de la coloana vertebrală până la coapsă.

Acesta este „strivit” sub apăsarea pantalonilor, lenjeriei sau curelelor strânse foarte tare, ceea ce se traduce prin durere la nivelul coapsei care poate radia înspre genunchi sau coaste, amorţeală, senzaţie de arsură sau înţepături, hipersensibilitate la frig sau la cald.

Această afecţiune nu este nouă, dar era caracteristică gravidelor şi obezilor. În ultimul timp, medicii o descoperă tot mai des la femei tinere fără probleme de greutate, iar singura vinovată este, se pare, moda.

Skinny jeans, pericol de candidoză

Când transpiri, atât lenjeria cât şi blugii skinny se udă şi fiind strâmte nu se pot usca. Dacă adaugi căldura corpului tău şi întunericul, ai obţinut mediul perfect pentru dezvoltarea candidei, ciuperca responsabilă pentru cazurile de candidoză.

Dacă ai episoade frecvente de candidoză, cu mâncărimi vaginale şi secretii alb-mat fără miros, ar putea fi şi vina blugilor prea strâmţi. Asta nu înseamna că nu ai voie să-i porţi, dar rezumă-te la ocazii speciale, iar pentru zilele lungi alege panataloni mai lejeri.

Blugii skinny şi refluxul gastroesofagian

Tot din cauza pantalonilor strâmţi, mai ales dacă au talie înaltă, poţi avea episoade de reflux gastroesofagian. Din cauza taliei strâmte creşte presiunea intra-abdominală, ceea ce face ca acidul gastric din stomac să urce în esofag, provocând arsuri şi un gust acid în gură. Se poate întâmpla în special după o masă bogată, deci dacă mergi la cină fie porţi pantaloni mai lejeri, fie deschizi puţin fermoarul după ce termini de mâncat.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!