Andreea Marin Bănică susţine vaccinarea antipneumococică gratuită

De Erika Chivu, pe

Semnează şi tu petiţia! Andreea Marin Bănică este ambasadorul Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţie 2013 şi luptă alături de mai multe organizaţii pentru introducerea vaccinului penumococic în schema de imunizări gratuite oferite de stat.
Vaccinul antipneumococic ar putea preveni mai multe grave provocate de Streptococcus pneumoniae, o bacterie cunoscută sub numele de pneumococ. Din păcate, conform statisticilor, doar 2% din familii îşi pot permite acest vaccin, care în acest moment nu face parte din schema naţională de imunizări gratuite şi se poate doar cumpăra de la farmacie.
VIDEO: Andreea Marin Bănică, despre Violeta şi Scoala Mamelor
Pneumococul poate provoca pneumonie, meningită, septicemie, otită medie acută, sinuzită sau bronşită. Tratamentul acestor boli este complicat, scump şi uneori „traumatizant” pentru cei mici, pentru că poate însemna internare şi multe analize. Mai mult, în ultimul timp s-a constatat că pneumococul devine rezistent la antibiotice. Astfel, o infecţie cu pneumococ poate lăsa sechele grave asupra copilului sau chiar îl poate ucide. Toate aceste lucruri pot fi prevenite, simplu, printr-un vaccin, care în 23 de ţări europene se administrează gratuit tuturor copiilor.

Andreea Marin Bănică şi partenerii săi luptă pentru ca începând din 2013, vaccinul antipneumococic să se poată face gratuit şi în România. Deocamdată, şara noastră are cea mai mare mortalitate infantilă din Uniunea Eruopeană, bolile respiratorii fin vinovate pentru o mare parte din decese.
Semnează ţi tu petiţia pentru introducerea vaccinului pneumococic în schema naţională de imunizări gratuite!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!