Adriana Iliescu şi cele mai bătrâne mame din lume

De Erika Chivu, pe

Una din cele mai bătrâne mame din lume, românca Adriana Iliescu, revine în atenţia presei internaţionale după ce a declarat pentru tabloidul britanic Daily Mail…
… că ar putea avea încă un copil.

Adriana Iliescu, acum în vârstă de 72 de ani, declară că ar fi posibil, din punct de vedere medical, să rămână din nou însărcinată. Însă nu se consideră pregătită pentru un nou copil, nu din cauza vârstei, ci din cauza legăturii puternice pe care o are cu fetiţa ei de cinci ani, Eliza. Un copil fericit şi energic în care mama a investit foarte multă energie, timp şi dragoste.

Adriana Iliescu recunoaşte că nu i-a fost uşor să aibă primul copil la o vârstă atât de înaintată, dar statutul de mămică i-a adus bucurii nebănuite şi împlinirea pe care o căuta.

Adriana Iliescu se simte ca la 27 de ani

Helen Weather, jurnalista britanică ce semneaza articolul din Daily Mail, consideră că Adriana Iliescu pare mai degrabă străbunica fetiţei, şi nu mama ei. De altfel, femeia însăşi recunoaşte că îşi arată vârsta, însă nu simte ca ar avea 72 de ani. „Mă simt ca o femeie tânără. Mă simt de parcă aş avea 27 de ani, iar când sunt puţin mai obosită, mă simt ca şi cum aş avea 37 de ani. Sunt mai sănătoasă decât femeile care au jumătate din vârsta mea”, a declarat femeia care nu dă doi bani pe prejudecăţile şi comentariile răutăcioase ale celor din jur.

La fel de nepăsătoare a fost şi în 2005, când toată România a rămas uimită la vestea că Adriana Iliescu a născut la 66 de ani. Sarcina a fost rezultatul unei fertilizări in vitro cu spermatozoizi şi ovule de la donatori şi a fost supravegheată de dr. Bogdan Marinescu. Femeia mai încercase o fertilizare în anul 2000 însă, din păcate, a pierdut sarcina.

În 2005, când a născut-o pe Eliza, la maternitatea Giuleşti, Adriana Iliescu devenea cea mai în vârstă mama din lume.  Ea consideră că deţine încă acest record pentru că celelalte femei care au născut la peste 66 de ani nu şi-au dovedit vârsta prin certificate de naştere.

Orfani la doi ani

Printre acestea se numără María del Carmen Bousada de Lara, o femeie din Spania care a născut gemeni în 2006, fiind cu câteva luni mai în vârstă decât Adriana Iliescu. María del Carmen a recunoscut după naştere că i-a minţit pe medicii ei în legătură cu vârsta ca să poată beneficia de procedura de fertilizare in vitro.

Din păcate, cei doi băieţi gemeni au rămas orfani la numai doi ani, când mama lor a murit de cancer la stomac, la 69 de ani.

Recordul la categoria „cea mai în vârstă mama” a fost bătut din nou în 2008, când o indiancă de 70 de ani a născut tot o pereche de gemeni. Provenind dintr-o familie săracă, femeia nu a avut documentele necesare pentru a-şi demonstra vârsta, însă presa internaţională a acceptat varianta ei.

Citeşte în pagina următoare despre alte femei care au deveni mame la vârste înaintate!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!