13 motive sa te apuci de Pilates

De Unica.ro, pe

Exercitiile Pilates sunt o noua metoda de antrenament care a prins si la noi radacini. Peste ocean, pe la americani, si mai ales pe la Hollywood, metoda e la mare moda.
Printre celebritatile care practica astazi pilates se numara Sharon Stone, Courtney Cox, Julia Roberts, Minnie Driver si Madonna.

Exercitiile sunt simple si trebuie sa inveti doar sa respiri corect si sa te concentrezi. O respiratie corecta permite oxigenului, care circula prin sange, sa elimine substantele toxice care cauzeaza oboseala si durerea. Concentrarea te ajuta sa faci exercitiile mult mai usor. Corpul doar raspunde cerintelor creierului tau.

Iata cateva din beneficiile metodei Pilates:

1. Creste mobilitatea si flexibilitatea corpului si iti imbunatateste substantial viata sexuala.

2. Ajuta in durerile de spate si in obtinerea unei pozitii corecte a coloanei. Se incepe cu intarirea muschilor abdominali care ajuta la sustinerea coloanei.

3. Incepe cu exersarea grupelor de muschi mici, ca sa nu simti un efort prea mare cand se executa miscari mai ample, ce implica muschi importanti.

4. Exercitiile nu sunt obositoare, ci chiar sunt recunoscute pentru proprietatile lor energizante.

5. Metoda Pilates e usor de adaptat dupa nevoile tale personale si se practica de obicei cu un antrenor personal.

6. Nu se fac repetari multe si se pune accentul pe executarea corecta a fiecarui exercitiu in parte. Intr-o singura sedinta nu vei repeta de mai mult de zece ori aceeasi miscare.

7. Exercitiile cresc densitatea oaselor si imbunatatesc sanatatea articulatilor.

8. Practicate regulat, miscarile Pilates maresc capacitatea pulmonara si au efecte chiar si asupra circulatiei sangelui in corp

9. Este usor de practicat de cei care nu au mai facut miscare de multa vreme.

10. Exercitiile sunt recomandate chiar si celor cu probleme de sanatate care, in mod normal, nu pot depune un efort prea mare.

11. Metoda Pilates ofera un sentiment de echilibru si multumire cu propria persoana. Cu mintea limpede actionezi mai bine in situatii imprevizibile.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!