10 sfaturi ca să ai încredere în tine

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Vineri, 11 martie 2016, 16:59
Eşti tot timpul supărată şi nimic nu te mai mulţumeşte? Ai vrea să poţi zâmbi şi tu cu aceeaşi poftă cu care o fac cei din jurul tău? Află acum ce poţi face pentru a fi optimistă şi pentru a avea mai multă încredere în forţele proprii.

1 Dă ce ai mai bun din tine

Dacă eşti supărată că nu câştigi destul de mulţi bani şi că nu-ţi poţi cumpăra ceea ce-ţi doreşti nu te autocompătimi. Analizează situaţia şi vezi dacă într-adevăr faci tot posibilul pentru a-ţi îndeplini dorinţa. Cu siguranţă îţi vei da seama că mai există şi alte posibilităţi prin care poţi obţine ceea ce-ţi doreşti.

2 Repetă-ţi: niciodată nu e prea târziu

Dacă ţi-ai dat seama că pesimismul ţi-a acaparat viaţa, e deja un început bun. Conştientizarea e primul pas spre rezolvarea problemelor. Niciodată nu este prea târziu să îndrepţi lucrurile, atâta timp cât eşti dispusă să lupţi pentru ele. Totul este să vrei şi să nu deznădăjduieşti.

3 Bucură-te de viaţă

Ieşi în oraş cu oameni veseli, optimişti. Cu siguranţă vor reuşi să te molipsească cu buna lor dispoziţie. În prezenţa lor vei căpăta mai multă încredere în tine.

4 Evită pesimiştii

Un pesimist? Fugi cât poţi de repede. Negativismul lui te va contamina şi pe tine, lucru pe care cu siguranţă nu ţi-l doreşti. Până la urmă, cine vrea să stea în compania unor persoane care văd viaţa în negru ?

5 Adoptă un stil de viaţă sănătos

Fă exerciţii fizice şi mănâncă sănătos. Dacă arăţi bine în exterior, îţi va fi mai uşor să te simţi bine.

6 Relaxează-te

Înconjoară-te numai de lucrurile pe care le iubeşti şi care te fac să te simţi bine: fotografii de familie, cărţile favorite, plante, opere de artă sau orice altceva ce te va binedispune.

7 Acceptă noi provocări

Dacă oamenii îţi vor spune că nu eşti capabilă să faci ceva, ia-o ca pe o provocare şi dovedeşte-le că se înşală. Dacă le arăţi că poţi, poate chiar îi vei inspira cu succesul tău şi vei deveni chiar un model pentru ei. Nu te teme de nou şi fii sigură pe tine.

8 Adu-ţi aminte de lucrurile frumoase

Când nu mai faci faţă ghinioanelor din viaţa ta, adu-ţi aminte de lucrurile frumoase care ţi s-au întâmplat în ultima vreme şi bucură-te că există. Sună-ţi prietenii şi mulţumeşte-le că îţi sunt alături. Şi nu uita succesele pe care le-ai avut până acum.

9 Ajută-i pe cei nevoiaşi

Oferă-te voluntară sau implică-te în acţiuni caritabile. Nu numai că vei realiza că există oameni cu probleme mai mari decât ale tale, dar vei putea simţi emoţia şi, în acelaşi timp, bucuria de a-i ajuta pe ceilalţi şi de a-i face fericiţi.

10 Scapă de stres

Trage aer în piept, savurează un ceai fierbinte şi relaxează-te. Stresul nu face bine nimănui. În timpul liber uită de problemele de la serviciu şi concentrează-te numai şi numai pe lucrurile plăcute din viaţa ta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!