4 stiluri de a face sex în cuplu

De Stela Moisescu, pe

Fiecare cuplu are un anumit stil de a face sex, în funcţie de legătura emoţională, afecţiunea şi erotismul relaţiei. Astfel, Barry şi Emily McCarthy, autorii cărţii…
… „Discovering your couple sexual side” au găsit patru stiluri comune de a face sex în cuplu. Fiecare stil are plusuri şi minusuri, iar cei doi autori îţi arată cum să scapi de minusuri şi să te bucuri de o viaţă sexuală armonioasă.

1. Sexul complementarilor

Amândoi sunteţi de părere că cel mai bun afrodisiac este un partener implicat şi incitat de partida de sex. Fiecare se îngrijeşte în timpul sexului de propria plăcere, dar rămâneţi un cuplu intim în pat. Iniţiaţi şi refuzaţi sexul, fiind mereu sinceri în legătură cu ceea ce simţiţi pe moment. Nu aveţi reţineri unul faţă de celălalt şi verbalizaţi cu uşurinţă ce vă doriţi în pat. Drept urmare, viaţa voastră sexuală este foarte variată.

Punctul vostru forte este că vă împărtăşiţi unul altuia preferinţele sexuale, lucru care duce la un grad ridicat de satisfacţie.

Punctul slab este că sexul poate deveni cu timpul plictisitor, pentru că sunteţi mereu disponibili fizic vorbind. Încercaţi să piperaţi viaţa sexuală cu mai multe momente romantice.

2. Sexul tradiţionalilor

Voi doi sunteţi preocupaţi să menţineţi pacea în relaţie şi vă temeţi de conflictele şi nepotrivirile sexuale. Amândoi vă doriţi o relaţie stabilă, în care să vă simţiţi acceptaţi şi în siguranţă. Voi jucaţi roluri tradiţionale în pat: bărbatul este cel care conduce partea fizică a sexului, iar tu partea emoţională şi afectivă.

Dacă aveţi rolurile clar stabilite, aveţi ca punct forte faptul că nu vor exista conflicte în dormitor.

Totuşi, aveţi un minus la capitolul intimitate sexuală, aşa că trebuie să vă comunicaţi mai liber     preferinţele în pat, chiar dacă ele contrazic rolul pe care îl jucaţi de regulă.

3. Sexul sufletelor pereche

Pentru voi fiecare partidă de sex este o ocazie de a vă răsfăţa reciproc. În pat nevoile celuilalt sunt o prioritate. Vă place să vorbiţi despre sentimentele voastre şi petreceţi foarte mult timp explorând împreună legătura dintre voi.

Pentru că vă exprimaţi liber sentimentele în pat, aveţi o legătură intimă puternică şi vă simţi apreciaţi în pat şi nu numai.

Totuşi, punctul vostru slab este că vă faceţi prea multe griji că v-aţi putea răni reciproc. Fiţi mai spontani şi nu vă mai lăsaţi afectaţi de eventualele neconcordanţe din cuplu. Sunt normale!

4. Sexul pasionalilor

Emoţiile puternice guvernează viaţa voastră sexuală. Vă împărtăşiţi liber pasiunile, având cel mai erotic stil de a face sex dintre toate cele patru. Partidele voastre de sex sunt dinamice, aventuroase şi distractive.

Punctul vostru forte este că sexul aduce mereu ceva inedit atât în plan fizic, cât şi emoţional.

Totuşi, joaca de-a şoarecele şi pisica poate transforma uşor relaţia într-una instabilă, care vă creează frustrări. Dacă vă arătaţi că puteţi conta unul pe celălalt, veţi preveni frustrările.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!