Sex cu fostul iubit: pro sau contra

De Stela Moisescu, pe

Sexul cu fostul iubit este o experienţă cu două tăişuri. Multă lume îl practică, unii îl regretă, alţii îl ridică în slăvi, dar nimănui nu îi este indiferent. 70% dintre…
… respondenţii unui sondaj au făcut sex cu un fost partener de cuplu, iar 26% dintre ei au regretat experienţa. În faţa ocaziei, doar 30% dintre noi ar spune „Nu” invitaţiei.

Aşadar, înainte de a lua decizia, e cazul să afli care sunt avantajele şi dezavantajele sexului cu un fost iubit.

Avantajele sexului cu fostul iubit

Potrivit unui studiu recent, după o despărţire imaginea de sine suferă modificări drastice, astfel că după ce ai împărţit totul cu un bărbat, fără el s-ar putea să nu te mai recunoşti. Sexul cu fostul, indiferent de intenţiile lui, îţi dă senzaţia că te regăseşti.

Mai mult, dacă ai fost decepţionată de câţiva pretendenţi, poţi respira uşurată în braţele fostului: el ştie cum să te atingă, cum să te urce pe culmile plăcerii, iar sexul cu el este familiar. Nu trebuie să îţi faci griji că nu veţi fi compatibili.

Din punct de vedere emoţional, sexul cu fostul te poate exalta mai tare decât sexul cu un străin, pentru că se produce o luptă între familiar- „el e cel care mă cunoaşte cel mai bine” şi nefamiliar- „oare el s-a schimbat în vreun fel?”

Sexul cu fostul iubit este poate cea mai practică formă de sex. Nu mai trebuie să vă curtaţi ca să vă cunoaşteţi mai bine şi să vă impresionaţi unul pe celălalt. Sexul este confortabil, sigur şi mereu la îndemână. Pe ex, spre deosebire de un bărbat abia cunoscut, îl poţi suna două zile la rând fără teama că o să pari disperată sau la ore târzii în noapte pentru a-i spune că ai chef de… el.

Sexul cu un fost iubit este practic şi din punct de vedere moral: te bucuri de fiorii sexului interzis, fără implicaţii cu un bărbat cu care ai avut o relaţie. Aşa că nu ai de ce să îţi faci mustrări de conştiinţă sau griji de felul în care el te percepe.

Nu în ultimul rând, avantajul sexului cu fostul iubit este că, pe această cale, sunt şanse să vă împăcaţi. Totuşi, nu acesta ar trebui să fie scopul pentru care te întorci în braţele lui. Dacă transformi împăcarea într-un scop, poţi fi dezamăgită foarte uşor.

Dezavantajele sexului cu fostul iubit

În primul rând, puteţi avea intenţii diferite pentru care vreţi să faceţi sex. Intenţiile diferite, precum împăcarea în cazul tău şi răzbunarea în cazul lui, vă pot provoca răni adânci. Este important ca înainte de act să lămuriţi motivele pentru care vreţi să faceţi sex din nou.

Dacă amândoi vreţi doar sex şi atât, pregăteşte-te pentru dimineaţa următoare când el poate pleca fără să te mai caute vreodată. Eşti pregătită pentru aşa ceva?

La polul opus, pentru ex-ul tău partida de sex poate însemna mai mult decât a însemnat pentru tine. N-ai vrea ca după experienţa sexuală să te acuze că i-ai frânt inima… din nou.

Chiar dacă la început aţi pornit cu aceleaşi intenţii, sexul după încheierea relaţiei vă poate provoca revelaţii sentimentale pe care nu le-aţi fi anticipat. E posibil ca partida de sex să vă facă să uitaţi care au fost motivele despărţirii.

Sexul cu fostul iubit poate duce la împăcare, dar şi la o nouă despărţire. Eşti sigură că vrei să repeţi istoria?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!