Motivele care duc la despărţire

De Unica.ro, pe

Din nefericire, iubirea nu salvează un cuplu de la despărţire. Cauze precum nepotrivirea pe mai multe planuri, infidelitatea sau violenţa rup chiar şi cea mai solidă relaţie.

Motivele pentru care oamenii ajung să se despartă sunt dintre cele mai diverse. Am încercat să realizăm o listă a celor mai frecvente dintre ele, întrebând reprezentanţi ai ambelor sexe.

Nepotrivirile de orice fel duc la despărţire

„Ştii cum e atunci când te atrage cineva într-un fel, dar după un timp îţi dai seama că nu poţi trăi cu el, oricât ai vrea?”, mă întreabă Larisa. Da… cred că ştiu.

Ea spune că motivele pentru care rup o relaţie sunt de obicei nepotrivirile de orice fel. Şi ar mai fi şi plictiseala.

În acelaşi timp, Andrei consideră că doi oameni trebuie să aibă câteva lucruri în comun pe tot parcusul relaţiei. „Dacă viaţa vă schimbă în aşa fel încât asemănările se reduc, comunicarea devine tot mai dificilă. Te simţi frustrat şi ai impresia că celălalt nu e capabil să te înţeleagă, aşa că începi să cauţi în altă parte acea înţelegere”.

Alex spune că ar rupe o relaţie dacă ar remarca faptul că nu mai are nimic în comun cu partenera de cuplu. „Dacă n-aş mai împărţi cu ea aceeaşi viziune asupra sexualităţii, asupra banilor, asupra moralităţii şi vieţii în general, aş prefera să pun punct”.

Lipsa de încredere desparte doi oameni

Bărbaţii se îndepărtează de acele femei geloase, care iscă certuri din cauza propriilor insecurităţi.

Claudiu mărturiseşte că ultima lui relaţie s-a destrămat din cauza certurilor şi a geloziei partenerei.

„În ultima vreme se îngrăşase. Cred că acest lucru a făcut-o să devină paranoică. Îmi făcea scene de gelozie din orice nimic. Practic, nu puteam să schimb două vorbe cu altă femeie, fără să ma cert după aceea cu ea”, îşi aminteşte el despre teroarea în care se transformase viaţa de cuplu.

Infidelitatea destramă un cuplu

Atunci când gelozia are justificare, apare o nouă cauză a despărţirilor: infidelitatea. Corina spune că nu a reuşit să-l ierte pe prietenul ei care a înşelat-o, în ciuda aspectelor bune ale relaţiei sau al timpului petrecut împreună.

Şi Claudiu consideră că principalul motiv pentru care ar pune punct unei relaţii este infidelitatea, fapt care dovedeşte o lipsă a iubirii, în opinia lui.

Femeile nu iartă violenţa fizică sau verbală

Emilia spune că, pe lângă infidelitate, ea nu l-ar ierta pe iubitul ei dacă ar agresa-o fizic sau verbal, indiferent de părerile de rău ulterioare.

„În rest, toate se pot discuta şi rezolva. Bineînţeles că depinde de la relaţie la relaţie. Dacă aş avea o relaţie de câteva săptămâni, aş renunţa la ea şi pentru alte motive, chiar unele minore. Dar într-o relaţie de durată nu m-aş gândi la despărţire atât de uşor”.

Kika25, o utilizatoare a forumului unica.ro, spune că nu ar sta pe gânduri să dea papucii unui bărbat, dacă acesta ar jigni-o sau ar lovi-o. „Pe scurt, în lipsa respectului, aleg lipsa prezenţei lui în viaţa mea”.

Lipsa de implicare duce la distanţare totală

Unele persoane nu aşteaptă să se ajungă până la violenţă, infidelitate sau nepotriviri. Simpla lipsă de implicare din partea celuilalt îi impinge pe unii bărbaţi şi femei să pună punct relaţiei.

Laurenţiu spune că într-o relaţie trebuie să te simţi câştigat pentru a fi motivat să rămâi în ea.

„Dacă nu mai ai nimic de câştigat de la persoana respectivă, nici pe plan emoţional, nici pe plan sexual sau material, nu mai are sens să rămâi în relaţie. Totuşi, un bărbat nu va renunţa la iubita lui dacă planul sexual este satisfăcut, iar restul nu”, crede Laurenţiu.

Nicopuscasu, o altă utilizatoare a forumului nostru, spune că nu ar trece cu vederea dezinteresul partenerului de cuplu, dar nici alte aspecte.

„Aş pune capăt relaţiei, dacă nu mi-ar acorda suficientă atenţie sau dacă aş vedea că este o persoană neîngrijită, cu un anturaj prost şi cu o lipsă de respect faţă de mine sau de familia mea.

Nu în ultimul rând, aş alege despărţirea, atunci când aş realiza că el nu este jumatatea mea sau că relaţia nu evoluează în vreo direcţie, cum ar fi căsătoria ori copiii”, explică Nicopuscasu.

Ariana_max conchide în discuţia de pe forum: „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face este valabil şi în relaţiile de cuplu”!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!