Intreaba-l de mama lui!

De Andreea Dirzu, pe

Iubi a trecut pe rand testele de cumparat flori, de impacat dupa suparare, vizita la parintii tai. Esti gata pentru testul-fulger? Intreaba-l de mama lui!
Relatia cu mama lui. Un teritoriu alunecos si dificil chiar si pentru o femeie plina de resurse ca tine. Mamele de baieti sunt „speciale”. Iata la ce poti sa te astepti.

Cazul 1.  Pregateste-te sa fii general… daca el are mama autoritara
Profil: E genul de mama care a dat militaria jos din pod. Cam ceea ce spune ea se face. Punct. Tatal e absent, discret. Face trucul cu omul invizibil.

Fiul: E un copil mare. Ori are un simt al umorului foarte dezvoltat sau exceleaza intr-un domeniu. Preia unele franturi de atitudini autoritare.  Nu le duce pana la capat. Cand ia o decizie, expresia e: „o sunam pe mama?”.

E ok daca: iti place ideea sa fii tu cea care tine fraiele relatiei si daca ai initiativa. Iti trebuie ceva diplomatie pentru o relatie cu el o sa ai ceva de furca cu mama-soacra.

Cazul 2  Pregateste-te sa fii dadaca… daca are mama „closca”
Profil: Ai auzit de closca cu pui? E genul de persoana care tresare cand suna telefonul: daca e o veste proasta? Daca iubi pleaca undeva, trebuie sa anunte. Daca ploua e tragedie.

Fiul: e un tip foarte atent. De genul, pune puloverul pe umeri, ca racesti. A avut parte de intamplari bizare. Dar asa se intampla cand propria ta mama e un bun „prezicator”.

E ok daca: adori sa fii rasfatata si tolerezi cicaleala. E magulitor, dar ai grija sa nu te calce pe nervi. Relatia cu mama lui poate fi OK, daca arati ca esti grijulie.

Cazul 3  Pregateste-te sa fii rasfatata
… daca el are mama-copil
Profil: Ea nu are rol de mama. E rasfatata, iresponsabila sau e la concurenta cu iubitele lui. E mereu in centrul atentiei.

Fiul: Destul de posac. El a fost nevoit sa se maturizeze. Cineva trebuia sa o faca. Are, uneori, rabufniri si capricii, dar de fapt e responsabil si plicticos. Probabil ca iti tine morala.

E ok daca: esti flexibila; dar nu te dai de ceasul mortii sa termini TOT ce ai de facut imediat. Iubi al tau are nevoie de putina relaxare.

Cazul 4  Pregateste-te sa fii stabila… daca el are mama indiferenta.
Profil: sigur ai vazut prin filme mama dichisita,  care ii zice „puiule”. Are multe de povestit si pare aristocrata. Te vrajeste cu prezenta ei. Are o multime de cunostinte.

Fiul: E dezorientat. E intr-o continua cautare.  Isi cauta identitatea. Expresia lui e „nu stii cum sunt eu?”. Ii place sa te mandresti cu el.

E ok daca: ai stofa de salvatoare. Iubitul tau are nevoie de sustinere. Poate fi capricios. Oricum, se va intoarce mereu la tine, fiindca e fidel.  

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!