Femeile prefera monogamia

De Unica.ro, pe

Despre casatoria in societatea occidentala se spune mai nou ca a devenit inutila. Totusi majoritatea femeilor au ambitia sa o incheie si 91% dintre oameni inca se mai casatoresc.
Si aceasta deoarece pentru o femeie casatoria este un fel de declaratie pe care o face lumii intregi ca exista un barbat in viata sa, care o considera speciala si intentioneaza sa aiba o relatie monogama cu ea.

Acest sentiment de a fi speciala are un efect extraordinar asupra actiunii chimice din creierul femeii, lucru ce a putut fi demonstrat prin cercetari care au aratat ca orgasmul femeii este de cinci ori mai intens in patul conjugal si de doua pana la trei ori mai intens intr-o relatie monogama.

Casnicia o institutie depasita?

Cei mai in varsta considera ca tinerii socotesc casnicia o institutie depasita sau demodata. Un sondaj facut de curand pe mai multi barbati si femei, studenti intre 18 si 23 de ani, a aratat ca lucrurile nu stau deloc asa. Cand s-a pus problema unei implicari profunde, 84% dintre femei comparativ cu 70% dintre barbati au spus ca se vor casatori inr-o buna zi. Numai 5% dintre barbati si 2% dintre femei au considerat casnicia un lucru depasit.

Prietenia mai importanta decat relatia sexuala?

Dintre femeile de 40 de ani, 28% au spus ca ar pune capat casniciei, iar 11% dintre cele de 60 de ani si-au exprimat aceeasi opinie. Toate acestea arata ca o femeie, cu cat este mai tanara, cu atat devine mai dura cand vine vorba de un barbat care o inseala si fidelitatea pare cu precadere importanta, ca si monogamia de altfel, in sistemul sau de valori.

Acesta nu este o diferenta pe care barbatii o vor intelege vreodata. Ei considera ca un flirt nu le poate afecta in nici un fel relatia, pentru ca lor nu le este greu sa desparta in gand sexul de iubire. Pentru femei insa, sexul si iubirea se impletesc. O legatura sexuala cu o alta femeie poate fi considerata ca o tradare absoluta si un motiv suficient pentru a pune capat unei relatii matrimoniale.

De ce evita barbatii sa se implice?

Un barbat casatorit sau care are o relatie pe termen lung este intodeauna preocupat in taina de faptul ca burlacii se distreaza mai bine si fac sex mai des. El isi imagineaza petrecerile patimase ale burlacilor, viata lor plina de aventura, fara implicare serioasa. Se teme ca a ratat sansa, ca o astfel de viata a trecut pe langa el si nu a profitat de ea.

Nu mai conteaza ca atunci cand era burlac nu s-a confruntat cu asemenea situatii niciodata. Uita serile in care statea singur si manca conserve, refuzurile umilitoare din partea femeilor in fata prietenilor la petreceri si lungile perioade fara sex. Nu se poate abtine sa nu se gandeasca la faptul ca o implicare serioasa este egala cu mult mai putina libertate.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!