15 diferenţe de comunicare între femei şi bărbaţi

De Stela Moisescu pe

De ce nu îţi cere părerea şi este monosilabic când tu ai chef de vorbă? Răspunsul e simplu, din instinct! Între femei şi bărbaţi există multe diferenţe de comunicare,…
… ce nasc neînţelegeri şi conflicte. Aşadar, înainte să iei personal modul în care el comunică cu tine, ar trebui să vezi care sunt diferenţele de comunicare dintre femei şi bărbaţi. Astfel, vei ştii cum să îţi alegi bătăliile.

Iată 15 diferenţe între modul în care comunică femeile şi bărbaţii!

1. Noi vorbim şi terminăm de ascultat ce are celălalt de spus mai repede decât bărbaţii. De aceea, femeile vorbesc unele peste celelalte şi se înţeleg perfect, în timp ce bărbaţii se aşteaptă politicos unii pe ceilalţi.

2. Totodată, un studiu îndelung dezbătut spunea că noi vorbim în medie de trei ori mai mult decât sexul opus, folosind în jur de 20.000 de cuvinte pe zi, în comparaţie cu doar 7000 de cuvinte rostite de bărbaţi.

Este totuşi recunoscut în unanimitate că femeile vorbesc ceva mai mult decât bărbaţii şi asta pentru că, spre deosebire de bărbaţi, noi avem o senzaţie de exaltare la auzul propriei voci, potrivit unui studiu.

3. Într-o relaţie, bărbaţii vorbesc mai mult la începutul ei, dar se domolesc odată ce relaţia devine mai serioasă. Femeile în schimb îşi doresc să comunice tot mai mult cu partenerul, pentru a vedea încotro se îndreaptă relaţia.

4. Atunci când vine vorba de luat decizii, doamnele şi domnişoare cer consultanţă în rândul celorlalte femei. Domnii n-ar apela însă la părerea unui alt bărbat şi preferă să decidă singuri. În timp ce femeile vor să ia decizia corectă, bărbaţii vor să fie unicii beneficiari ai urmărilor, fie ele bune sau rele.

5. Într-o conversaţie noi căutăm dublu înţelesuri şi subtilităţi. Bărbaţii nu înterpretează aşa de mult ceea ce aud, poate şi pentru că ei tind să folosească o exprimare directă, în timp ce femeile abordează un subiect prin învăluire.

6. Femeile vorbesc pe un ton mai moale, iar atunci când vor să evidenţieze ceva, folosesc inflexiuni ale vocii, emiţând sunete mai înalte. Bărbaţii în schimb vorbesc mai tare decât femeile în general, iar când vor să accentueze ceva ridică şi mai mult tonul.

Citeşte continuarea pe următoarea pagină!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2