De ce nu au femeile orgasm de fiecare dată

De Stela Moisescu, pe

„De ce nu am orgasm?” Nu cred că există femeie care să nu îşi fi pus măcar o dată o astfel de întrebare. De regulă afli răspunsul abia când îl ai şi îţi dai seama ce nu a mers bine…
… până atunci. Specialiştii susţin că unele femei sunt mai orgasmice decât altele, dar şi că abilitatea de a avea orgasm se schimbă la aceeaşi femeie de la un moment la altul. Cam ambiguu, nu?

Dacă te afli în acel moment al vieţii în care şi tu te întrebi de ce nu ai orgasm, porneşte în căutarea lui! Află care ar putea fi motivele pentru care nu reuşeşti să atingi climaxul, pentru a întoarce roata în favoarea ta.  

Iată o listă practică a motivelor pentru care reprezentantele sexului frumos nu au orgasm.

Ele au mai puţină legătură cu stresul şi oboseala şi mai multă chiar cu bărbatul care încearcă să te aducă pe culmile plăcerii!

Nu te-ai familiarizat cu partenerul tău

Alina a avut trei relaţii până acum şi toate au un lucru în comun: orgasmul ei a venit abia după trei luni de stat cu bărbatul respectiv, semn că Alina are nevoie de un timp pentru a se familiariza cu partenerul de cuplu. „Pur şi simplu nu puteam să am orgasm, deşi mă simţeam incredibil de excitată, iar el se purta excelent în pat. Orgasmul a venit de fiecare dată pe neaşteptate, întodeauna după trei luni de relaţie.”

Alina ar trebui să ştie că, potrivit psihologilor, după aproximativ trei luni partenerii de cuplu încep să se implice şi emoţional în relaţie. Până atunci atracţia fizică îşi spune cuvântul. Aşa că Alina face parte din acele femei care au nevoie de o apropiere emoţională, pentru a se lăsa pradă orgasmului.

Nu există atracţie fizică

„Am avut orgasm cu actualul iubit, deşi nu dormisem de vreo 18 ore!” se minunează Ioana, care găsea o grămadă de pretexte pentru care nu poate să aibă orgasm cu fostul iubit. Era extenuată, băuse un cocktail, era stresată cu munca sau nu se simţea bine în pielea ei… Ne spunem tot felul de minciunele ca să justificăm absenţa orgasmului, când „vina” nu este a noastră.   

Uneori bărbatul de lângă noi este cel care ne ţine departe de orgasm. Aşa că îl poţi găsi doar dacă el îşi schimbă tactica sau tu îl schimbi pe el.

Atracţia fizică este extrem de importantă, a aflat Ioana care nu reuşea să atingă orgasmul cu fostul iubit pentru că relaţia lor devenise una platonică, mai degrabă. Acum simte fiori când este atinsă, iar în timpul sexului uită de orice grijă (oricât de stresată ar fi) pentru că cel de lângă ea i le ia cu mâna.

Mărimea contează!

O prietenă îmi povestea mai de mult că a rămas şocată de modul în care a avut orgasm. „De regulă mişcarea trebuia să fie lentă, iar clitorisul foarte bine stimulat. Dar acum s-a întâmplat invers, fără atingeri şi într-un ritm rapid!”

Şi-a dat repede seama că mărimea contează enorm. Primul bărbat din viaţa ei era bine dotat, aşa că ea a presupus că doar lent şi cu o stimulare propice a clitorisului poate avea orgasm. Al doilea bărbat, mai „micuţ” i-a arătat că accelerarea vitezei nu e neapărat un lucru rău.

Simona, care a experimentat şi ea cu doi bărbaţi de mărimi diferite spune, în mod paradoxal, că nu se putea apropia de orgasm cu cel dotat, în timp ce cu celălalt atingea şi câte două, trei pe partidă.

El pune prea mult accent pe sex

„Era obsedat de sex şi mă scotea din sărite”, spune Adelina, clar şi răspicat. Primul ei iubit era mereu gata pentru sex, iar acest lucru recunoaşte că o inhiba. „Era ca o presiune constantă, mai ales că nu concepea să nu am şi eu orgasm.” Aşa că pentru ea sexul şi climaxul deveniseră nişte obligaţii. Ambele ar trebui să fie nişte opţiuni distractive. Un iubit care pare că numai asta vrea de la tine, îţi omoară tot apetitul, mai spune ea.

Nu te atinge suficient în timpul sexului

O altă problemă comună a femeilor este faptul că partenerul nu ştie cum sau pur şi simplu nu îţi atinge clitorisul. Spune-i că ai nevoie de acele atingeri şi arată-i cum să le execute!

Nu mai ai încredere în iubitul tău

Problemele de cuplu în care iubitul te face să îţi pierzi încrederea în el sunt cele mai comune motive pentru care nu mai ai orgasm.

Recent am citit pe internet declaraţia unei femei care spunea că „L-am iertat pentru că m-a înşelat, dar viaţa noastră sexuală nu mai este la fel”. În braţele unui bărbat care te-a dezamăgit, vei întâmpina greutăţi în atingerea orgasmului, chiar dacă înainte era la o aruncătură de băţ.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile asupra cărora e cazul să meditezi, dacă nu poţi atinge orgasmul cu partenerul de cuplu.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!