De ce ne plac bărbaţii indiferenţi?

De Stela Moisescu pe

Reprezentantele sexului frumos adoră să primească dragoste şi atenţie, dar nu în mod constant şi nu în cantităţi industriale. Ţinem dietă şi pe acest plan şi preferăm…
… afecţiunea masculină în porţii mici. Cum altfel ne-am putea explica faptul că atâtea femei sunt îndrăgostite lulea de bărbaţi care  se află cu un picior în cadrul relaţiei şi cu altul în afara ei?

Bogdan, un amic, îmi spune încântat la o cafea că a reluat legătura cu o fostă iubită. Iniţial ea l-a părăsit pe motiv că „el era prea bun pentru ea.” Ei bine, scuza nu era doar o ficţiune drăguţă cu care să-i dea papucii.

Ea a preferat să se despartă de Bogdan, pentru a relua legătura cu un bărbat care i-a frânt inima. Numai că respectivul a repetat figura, iar ea s-a trezit singură, fără consolare. Bogdan n-a mai foat acolo să o susţină, deşi ea l-a căutat de mai multe ori. Acum cei doi sunt împreună, dar Bogdan îmi spune că va păstra puţin distanţa şi o va trata mai rece, culmea, pentru a o ţine lângă el! Experienţa l-a învăţat că femeile nu vor un bărbat serios şi de încredere nici măcar după ce au văzut cât de mult pot suferi lângă alt bărbat egoist şi indiferent.

Dacă şi tu faci parte din femeile care au renunţat la un tip de treabă în favoarea unuia mult mai controversat, psihologii îţi explică de ce ai acţionat aşa.

Psihoterapeutul Toni Coleman îţi prezintă cele mai comune replici rostite de femeile atrase de indiferenţa masculină:

–    Niciodată nu mă plictisesc alături de el. Totul este palpitant!

–    Este un bărbat puternic, agresiv şi cu atitudine. Mă simt protejată în preajma lui.

–    Nu este vina lui. Măcar încearcă să se adapteze la o relaţie serioasă.

–    N-am mai întâlnit pe cineva care să mă facă să mă simt aşa.

–    Este un tip pasional, acesta este şarmul lui.

–    Îmi face tot felul de complimente, deci trebuie să simtă ceva pentru mine.

–    Deşi nu o arată, ştiu că are nevoie de cineva ca mine.

–    Felul lui de a fi denotă că nu este un bărbat slab sau disperat.

–    Nu îmi vine să cred că îmi dă tocmai mie atenţie.

Dacă te regăseşti în replicile de mai sus, atunci eşti într-o relaţie unilaterală, în care tu oferi şi el primeşte. Întrebarea este de ce…

Acelaşi specialist spune că există trei mari motive pentru care femeile stau lângă un bărbat indisponibil din punct de vedere emoţional.

Acestea ar fi: un respect de sine scăzut, o incapacitate de a relaţiona la un nivel mai intim şi rolurile jucate în plan social de-a lungul timpului.

Dacă primul motiv este oarecum logic, al doilea ne surprinde, pentru că opusul ar trebui să fie valabil. Se pare însă că şi femeilor le este greu să se apropie de un bărbat, de aceea ele îl aleg pe cel care se poartă indiferent. În acest fel nici ele nu sunt forţate să se implice foarte tare, iar un bărbat dintr-o bucată le poate încuraja mai mult decât altul care pare perfect, să se poarte natural, fără să îşi ascundă defectele.

Cât despre rolurile jucate de-a lungul vieţii, dacă de mică ai fost nevoită să îngrijeşti alte persoane şi să faci sacrificii pentru binele lor, atunci vei fi tentată să joci acelaşi rol şi în relaţia de cuplu, mai spune Coleman.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro