6 din 10 cupluri sunt nefericite

De Stela Moisescu pe

Cel puţin şase din 10 adulţi susţin că sunt nefericiţi cu viaţa lor de cuplu, iar patru din 10 s-au gândit deja la despărţire, potrivit unui studiu realizat pe 3000 de cupluri.
Cel mai des invocate motive de nemulţumire ale respondenţilor sunt: lipsa de afecţiune, de spontaneitate, de romantism şi de interes pentru sex, arată dailymail.co.uk.

Mai bine de jumătate dintre participanţi susţin că partenerul de viaţă nu mai este la fel de atent şi afectuos ca la începutul relaţiei. Unul din 10 dezvăluie că şi-a pierdut încrederea în celălalt. În plus, 13% dintre cupluri recunosc că nu mai au planuri de viitor comune, iar 19% nu îşi mai acordă timp unul altuia.

În ceea ce priveşte viaţa sexuală, statisticile sunt la fel de sumbre. Nota medie pe care cuplurile o acordă vieţii lor sexuale este 6 din 10. Jumătate dintre cei intervievaţi declară că sexul a intrat în rutină şi nu văd vreo cale prin care să reaprindă pasiunea de altă dată.  46% îşi doresc ca partenerul de cuplu să iniţieze mai des partidele de sex, în timp ce 45% şi-ar dori un partener mai aventuros între aşternuturi.

În ciuda unor statistici predominant pesimiste, studiul relevă şi câteva informaţii optimiste. De exemplu, patru din 10 participanţi încă se mai simt fizic atraşi de partenerul de cuplu, iar şase din 10 adoră la acesta simţul umorului şi personalitatea.

Foto: Shutterstock

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge