6 căi prin care îţi torturezi emoţional iubitul

De Stela Moisescu, pe

Nu doar femeile sunt sensibile în plan emoţional. Află că şi bărbaţii se simt deseori torturaţi emoţional, doar că ei îşi maschează sentimentele. Dacă ai impresia că…
… în relaţia voastră tu eşti cea emoţională, iar el este un partener puternic şi stabil, mai gândeşte-te…

Există capcane emoţionale pe care i le întinzi fără să vrei şi care îl scot din sărite. Mă refer la acele situaţii în care nici alba, nici neagra nu îţi convin, iar el nu ştie încotro s-o apuce! Nu ştii despre ce vorbeasc?

Iată cum îţi torturezi emoţional iubitul, fără să îţi dai seama!

1. Când te ignoră, înseamnă că nu te iubeşte, iar când îţi dă atenţie, ascunde ceva

Să zicem că iubitul tău nu este genul care să apeleze la gesturi evidente pentru a-ţi arăta că te iubeşte. Aşa că tragi concluzia că nu ţine la tine, de vreme ce nu se oboseşte să îţi aducă flori, să îţi facă declaraţii de dragoste şi, în general, să facă gesturi cu încărcătură romantică.

La polul opus, când vezi că ţi-a trimis un sms drăguţ de noapte bună, te gândeşti că vrea de fapt să evite o conversaţie telefonică nocturnă, căci e ocupat. Doar ai citit tu că atunci când înşală, bărbaţii tind să se poarte mai frumos cu iubitele, din vinovăţie…

Calea de mijloc: orice femeie se simte iubită, când ştie că poate conta oricând pe sprijinul iubitului ei, deci, când el este grijuliu, fără să fie neapărat romantic. Un partener egoist, nu îţi va oferi senzaţia că eşti iubită, oricâte gesturi romantice ar face. Atunci când şi gesturile romantice lipsesc din piesaj, în mod clar, nu te simţi iubită.

2. Când vrea sex este un obsedat, căruia nu-i pasă de sentimentele tale, iar când nu are chef de sex, nu te mai doreşte

De regulă, tindem să-i judecăm pe bărbaţii care se oftică atunci când iubita nu are chef de sex. Ne spunem că acei bărbaţi pun presiune şi insistă atât de mult, pentru că pun mai mult preţ pe partea sexuală a relaţiei. Există însă şi cazurile în care bărbaţii sunt cei lipsiţi de chef. Totuşi, dacă iubitul tău nu mai vrea sex, te grăbeşti să-i reproşezi că nu te mai doreşte sau că şi-a găsit pe altcineva.

Calea de mijloc: Cert este că şi bărbaţii pot avea perioade mai uscate, în care au un libido mai scăzut. Şi ei pot simţi presiunea faptului că trebuie să facă sex, atunci când fizic şi psihic nu au chef. De aceea, reproşurile nu îşi au rostul. Discută cu el şi dacă este reticent să îţi zică ce are, împărtăşeşte-i temerile tale, dar nu sub formă de reproş.

3. Când merge la sală, înseamnă că preferă să facă altceva decât să stea cu tine, iar când nu mai merge, a început să nu-i mai pese de cum arată şi, implicit, nici de tine

O relaţie presupune, trebuie să recunoştem, şi renunţarea la câteva din hobby-urile care ne ocupau înainte timpul liber. Aşa cum tu ai rărit ieşirile cu rolele în parc, pentru a sta cu el, nici el nu îşi mai aminteşte când a jucat ultima oară biliard. Un subiect fierbinte îl constituie însă mersul la sală, pentru el necesită un timp liber constant. Nu poţi să mergi la sală odată la 3 săptămâni…

Din păcate, ambele variante se aplică: dacă merge sâmbătă de sâmbătă, te oftici că nu staţi niciun weekend împreună, fără întreruperi, iar la polul opus, dacă au trecut 3 luni şi el n-a mai dat pe la sală, îţi spui că s-a culcat pe-o ureche şi nu mai caută se te impresioneze.

Calea de mijloc: nu ar strica să îl însoţeşti şi tu la sală, dar dacă ideea nu te încântă, propune-i să vă vedeţi mai puţin în timpul săptămânii, pentru ca el să meargă la sală atunci şi să îşi rezerve weekend-ul doar pentru tine.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!