Căsătorie sau concubinaj: tu ce alegi?

De Stela Moisescu pe

Dacă ai o relaţie serioasă, probabil te întrebi care pas ar fi mai avantajos: să vă mutaţi împreună şi mai apoi să vă căsătoriţi, să vă căsătoriţi direct sau să trăiţi…
… în concubinaj şi să renunţaţi la actele matrimoniale?

Unica.ro a vorbit cu mai multe femei care se află într-una din situaţiile de mai sus şi îţi prezintă avantajele fiecărei alegeri, totul pentru ca tu să vezi ce ţi se potriveşte mai bine ţie şi iubitului tău.

Ne mutăm împreună şi vedem dacă ne căsătorim sau nu…

Alina şi Simona locuiesc împreună cu iubitul şi au planuri de măritiş. Pentru unele cupluri nunta nu poate fi realizată în doi timpi şi trei mişcări, din cauza aspectului financiar, şi cum iubirea e la cote maxime, mutatul împreună reprezintă varianta de consolare până la acea nuntă de vis.

„Cel mai draguţ lucru e că ai mereu pe cineva care te aşteaptă acasă, te îmbrăţişează şi te sărută noaptea în somn”, ne spune Alina.

Alteori mutatul împreună reprezintă un test pe care cei doi amorezi trebuie să îl treacă. Căsătoria este un pas poate prea mare, şi este mult mai greu să renunţi la o căsnicie, decât la o relaţie neoficializată, atunci când apar discrepanţele între voi doi. De aceea, Alina preferă concubinajul înainte de căsătorie: „Daca stăm împreună, ne formăm tabieturile noastre înainte de căsătorie şi vedem dacă ne potrivim sau nu.”

Simona spune că perioada de concubinaj de dinaintea căsătoriei a legat-o definitiv de partener şi vede această perioadă drept „partea practică a relaţiei. Odată ce trece acea euforie de la început, vezi partenerul aşa cum este el: când sforăie, când refuză să spele vasele sau când îsi aruncă hainele prin toată casa. Şi atunci îţi dai seama daca îl accepti sau nu.”

Dacă nu eşti căsătorită deja cu respectivul, vei da această sentinţă, de acceptare sau nu, fără să fii constrânsă de eventualitatea unui divorţ.

Află pe a doua pagină poveştile unor femei care trăiesc de zeci de ani în concubinaj… în deplină fericire!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2