9 scandaluri sexuale în politică

De Stela Moisescu pe

7. Eliot Spitzer, fostul guvernator al statului New York, a cheltuit peste 80.000 dolari cu prostituate

În martie 2008, deţinătorul celei mai înalte funcţii din statul New York a fost acuzat că a solicitat serviciile unei agenţii de prostituate pe o perioadă de şase luni de zile, timp în care a cheltuit 15.000 de dolari.

Ulterior presa a dezvăluit că Spitzer ar fi apelat la astfel de servicii ani la rând, iar suma totală se ridică la peste 80.000 de dolari.

Pentru a nu fi pus sub acuzare, Spitzer a acceptat să demisioneze din funcţia de guvernator, la numai două zile după izbucnirea scandalului.

8. David Paterson, guvernatorul New York-ului şi-a dus soţia şi amanta la acelaşi hotel

Primul guvernator afro-american al statului New York şi al doilea guvernator orb din istoria Statelor Unite ale Americii a călcat şi el pe urmele predecesorului său Spitzer, şocând cu un scandal sexual.

Căsătorit cu Michelle Paige din anul 1992, Paterson a dezvăluit presei, la câteva zile de la investirea în funcţie, că şi-a înşelat soţia. Totul s-a petrecut însă cu ani în urmă, pe vremea în care căsnicia politicianului traversa o perioadă dificilă.

Perioadă, puţin spus, căci cea mai recentă escapadă a guvernatorului a durat aproape trei ani de zile, până în anul 2001. Paterson se vedea cu amanta ocazional la hotelul West Side. Întrebat dacă a mai dus ulterior vreo domnişoară la hotelul cu pricina, guvernatorul statului New York a mărturisit că şi-a dus soţia acolo!

9. Soţia premierului nord-irlandez, Peter Robinson, şi-a înşelat soţul cu un puşti de 19 ani

Politicianul a fost implicat într-un scandal sexual la începutul anului, dar de data aceasta din postura de victimă. Deputata Iris Robinson şi-a înşelat soţul timp de câteva luni. Idila a ieşit la iveală după ce soţia adulterină a încercat să se sinucidă. În urma scandalului, ea s-a retras definitiv din viaţa politică, iar Peter Robinson a demisionat provizoriu.

În ciuda celor întâmplate, premierul a avut puterea să-şi ierte soţia.

Foto: Agerpres

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2