Hidratarea tenului de la A la Z

De Cristina Popa, pe

Independent de trăsăturile armonioase native sau de calitatea şi cantitatea produselor de make-up folosite, un chip frumos presupune înainte de toate un ten îngrijit…
… hidratat şi, implicit, sănătos.

Astfel, cea mai expusă, pielea feţei necesită un tratament special încă de la o vârstă fragedă. Pe lângă acnee şi riduri, cea mai mare problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor, indiferent că au un ten uscat, gras, mixt sau sensibil, este deshidratarea.

Efectele şi factorii care conduc la deshidratare

Lipsit de elasticitate şi luminozitate, tern, descuamat sau care oferă o senzaţie de mâncărime, tenul care nu beneficiază de suficientă apă în profunzimea straturilor de piele este rezultatul efectelor a cel puţin unuia dintre următorii factori:

Interni: un regim alimentar dezechilibrat,  un consul excesiv de medicamente şi tulburări ale glandelor suprarenale sau tiroidiene;

Externi: poluarea, căldura excesivă, soarele, frigul şi vântul.

Prevenirea şi tratarea tenului deshidratat

Pe lângă o alimentaţie bazată pe fructe şi legume proaspete, bogate în vitamina A şi C, şi un consum ridicat de lichide, preferabil apă, hidratarea externă este esenţială. 

Însă, înainte de a face apel la remediile cosmetice, tenul trebuie curăţat (demachiere zilnică şi exfoliere, 1- 2 ori/săptămână) pentru a putea beneficia de ingredientele benefice în profunzimea straturilor pielii.

Odată finalizat ritualul de purifiere, hidratarea poate începe, alegând cel puţin una din următoarele variante.

Creme hidratante

Folosite zilnic, cremele şi loţiunile hidratante reprezintă cel mai eficient ajutor pentru pielea feţei. 

Din fericire, companiile de produse cosmetice au lansat pe piaţă game întregi destinate pielii deshidratate, care se adresează tuturor tipurilor de ten, tinere sau mature.                                                                                 

Astfel, dacă ai tenul gras, nu te impacienta. Poţi încerca Eucerin Aquaporin Active Light, pentru că o cremă hidratantă nu înseamnă o cremă mai grasă.  Vrei o o loţiune hidratantă, dar şi protecţie solară? Poţi alege  Artistry Essentials Hydrating Lotion cu SPF 15 de la Amway.
Hidratarea tenului de la A la Z

Loţiune Artystri Essentials SPF15 – 75 lei, Nivea Visage Aqua Sensation  – 26 lei, Eucerin AquaPorin Light – 60 lei

Măşti hidratante

Aplicate regulat (1-2 ori/ săptămână), independent că sunt naturale (cu castraveţi sau aloe vera) sau din comerţ, măştile hidratante reprezintă adevărate doze revigorant pentru ten.

Hidratarea tenului de la A la ZApa termală

Deşi este mai puţin cunoscută şi utilizată, apa termală şi beneficiile ei nu sunt simple mituri. Conştientă de acest lucur este şi Andreea Raicu, care, în urmă cu câteva zile scria în pagina blogului personal: „În fiecare dimineaţă mă spăl pe faţă cu apă termală de la frigider, în perioada rece folosesc creme de corp mult mai grase, beau cel puţin 2 litri de apă pe zi şi iau câte o vitamina C, cel mai bun antioxidant”.

Cu un conţinut redus de minerale (suficiente însă, cât să fie în echilibru cu ph-ul natural al pielii) folosită zilnic, apa termală este eficientă în hidratarea tenului, indiferent că o foloseşti dimineaţa, inainte de aplicarea machiajului sau seara, după demachiere. 

Modul de aplicare? Se pulverizează pe întreaga faţă, se lasă câteva minute să acţioneze, apoi se îndepărteaza prin tamponare, cu ajutorul unor dischete demachiante.

Apă termală Avène 150ml – 24 lei, Apă termală Vichy 150 ml  – 28 lei, Apă termală Herculane Ivatherm 200 ml –  26 lei

Foto: PR, NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!