Cum faci tranziţia la garderoba de toamnă fără să cheltui prea mult

„Viața începe din nou atunci când aerul redevine rece la începutul toamnei,”  scria F. Scott Fitzgerald în „Marele Gatsby”, şi este încă adevărat pentru fiecare dintre noi. Toamna este sezonul în care reîncepem diferite activităţi şi, evident, ne dorim ca garderoba noastră să corespundă entuziasmului cu care întâmpinăm noul sezon. Iată cum faci o trecere lină la garderoba de toamnă, chiar dacă nu dispui de prea mulţi bani pentru piese noi. 

Ordine şi disciplină

Înainte de a-ţi lua rămas bun de la vară, reevaluază-ţi garderoba pentru sezonul cald şi pune deoparte piesele pe care nu le-ai purtat deloc vara asta. Este foarte probabil să nu îţi doreşti să le porţi nici vara viitoare, deci, practic, îţi ocupă loc degeaba în dulap. După ce ai făcut curăţenie în garderoba de vară, poţi trece la cea de toamnă. Scoate-ţi câteva cardigane, blazere, rochii şi fuste puţin mai groase decât cele pe care le-ai purtat vara şi pregăteşte-le să le introduci în vestimentația cotidiană.

Păstrează rochiile maxi

Nu te grăbi să le pui în spatele dressingului. Rochiile maxi pe care le-ai purtat vara pot fi foarte uşor adaptate zilelor ceva mai răcoroase de început de toamnă. Adaugă un cardigan, înlocuiește papucii sau sandalele cu o pereche de tenişi sau loafers şi ai obţinut ţinuta de zi  perfectă.

Adaugă un blazer

Multe dintre rochiile tale office de vară pot fi purtate şi la începutul toamnei, dacă, de exemplu, adaugi un blazer elegant peste. De altfel, un blazer este o investiţie bună de care te poţi bucura mai multe sezoane. Acelaşi lucru este valabil şi pentru salopetele mai elegante din garderoba ta. În zilele ploioase, poţi opta pentru un trenci clasic. De asemenea, ţinuta ta poate părea mai adaptată noului sezon dacă renunţi la sandale în favoarea unor balerini sau a unor pantofi cu toc.

Accesorii de toamnă

Poţi să faci o tranziţie lină la garderoba pentru sezonul rece adăugând câteva accesorii cheie unor ţinute pe care le-ai purtat şi vara. De exemplu, la o rochie din in mai gros poţi adăuga o eşarfă de mătase sau chiar un şal subţire. Pălăriile sunt ideale, mai ales pentru zilele ploioase. De asemenea, renunţă la accesoriile specifice verii, cum sunt brăţările sau colierele din scoici, în favoarea unora mai elegante.

Denimul este prietenul tău

Fusta din denim este una dintre acele piese vestimentare care pot fi purtate în orice sezon. Este suficient ca în zilele mai reci să adaugi o pereche de dresuri negre mate, o pereche de botine şi un pulover, şi deja ai o ţinută casual perfectă pentru toamnă. Cămaşa din denim poate să devină şi ea parte a garderobei tale de toamnă. Purtată cu un cardigan, un blazer sau chiar o geacă subţire, arată foarte cool. De asemenea, geaca din denim este un alt accesoriu cheie pentru tranziţia la hainele de toamnă, pentru că o poţi purta peste oricare dintre rochiile sau tricourile tale de vară.

Schimbă paleta de culori

Dacă vara privilegiem culorile deschise, pe cele vibrante şi albul, toamna are o paletă de culori specifice. O modalitate foarte simplă de a trece la garderoba pentru sezonul rece este de a încorpora treptat nuanţe de roşu închis, galben-muştar, maro, kaki şi negru în ţinutele tale. Poţi începe cu accesoriile – eşarfe, balerini, mărgele – până să ajungi la piesele centrale.

Clasicul, mereu la modă

Chiar dacă fiecare sezon vine cu tendinţele sale, nu înseamnă că trebuie să cheltui sume semnificative pentru a fi elegantă şi a avea ţinute de bun gust. Elementele clasice din garderoba ta – trenciul, cămaşa albă, geaca de piele, jeanşii negri etc. – vor constitui întotdeauna o bază pentru vestimentația de sezon, la care mai poţi adăuga mici accesorii sau detalii care evocă trendurile actuale. De exemplu, una dintre tendinţele sezonului toamnă-iarnă 2020 este imprimeul tigru. Nu este nevoie să îţi cumperi un palton cu acest imprimeu ca să fii stylish. Este suficient să adaugi o eşarfă supradimensionată cu imprimeu tigru la paltonul sau trenciul pe care îl ai deja şi ţinuta ta va căpăta un aer stylish.

Este ușor să îţi destabilizezi bugetul cheltuind sume impresionante pe haine noi pentru sezonul rece, mai ales când prezentările din reviste şi vitrine sunt atât de tentante. Totuşi, un nou sezon nu înseamnă obligatoriu multe piese noi. Urmând sfaturile de mai sus şi folosindu-ţi imaginaţia, poţi să dai un aer fresh garderobei tale investind numai în elemente cheie.

Sursa foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Miniprix

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!