Creatorul de modă francez Pierre Cardin a murit la 98 de ani

De Unica.ro, pe

Creatorul de modă francez Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani, într-un spital din Neuilly, din apropierea Parisului.

„Este o zi de mare tristeţe pentru toată familia noastră. Pierre Cardin nu mai este. Suntem mândri de ambiţia sa tenace şi de îndrăzneala pe care a arătat-o de-a lungul vieţii”, a transmis familia creatorului de modă, potrivit presei internaționale.

Pierre Cardin s-a născut în Italia în 1922 și s-a mutat împreună cu familia în Franţa pe când era copil.

Citeşte întreaga ştire: Jean Paul Gaultier, sau când extravaganța devine eleganță

A devenit faimos pentru fascinaţia sa faţă de spaţiu şi viitor, puternic înrădăcinată în anii 1960 şi 1970, și a marcat generaţii de stilişti prin îndrăzneala tăieturilor sale, radicale şi moderniste.

„Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viaţă care nu există încă, lumea de mâine”, spunea designerul în cartea „Pierre Cardin”, scrisă de colaboratorul său apropiat Jean-Pascal Hesse şi publicată în 2017, notează adevărul.ro. În 1946, Cardin a început să colaboreze cu casa de modă Christian Dior, contribuind la naşterea conceptului revoluționar New Look.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

Pierre Cardin a creat un imperiu al modei în 1950, pe care l-a extins apoi în numeroase ţări asiatice, în special China, bazându-se pe creaţiile sale, dar şi pe o serie impresionantă de produse sub licenţă.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!