Centrul National al Dansului te invita la…

De Unica.ro, pe

o seara de film Maguy Marin Proiectia spectacolului „Umwelt” 10 februarie, Sala Ronda, ora …
– O seara de film Maguy Marin Proiectia spectacolului „Umwelt”
10 februarie, Sala Ronda, ora 19.00

Maguy Marin este o coregrafa de origine franceza, cunoscuta pentru creatiile sale cu implicatii politice si care contin aproape intotdeauna aspecte de critica sociala. Considerata drept un coregraf care s-a reinventat constant, ea nu are un stil-semnatura precum alti coregrafi renumiti, ci exploreaza cu fiecare piesa un vocabular nou.

„Umwelt” (denumirea germana pentru „lumea din jur”) porneste de la afinitatea lui Maguy Marin pentru Beckett si este o reflectie coregrafica teribila si fascinanta in acelasi timp despre inutilitatea existentei. Creata in 2004, piesa a primit Bessie Award la New York. Imaginile ce constituie un portret al lumii moderne sunt insotite de o coloana sonora bruta si hipnotica creata de Denis Mariotte, un colaborator de durata al lui Maguy Marin.

Intrare libera

– Un final de saptamana sonor
Sambata Sonora XXX
Urechea explicita
13 februarie, Sala Ronda, ora 20.00

La aceasta sesiune de auditie ne inrosim de placere ascultand pentru structura si contextul unei muzici „erotice” si devoalam fara inhibitii profilele noastre sociale de melomani erotomani.

Ok, cu totii cantam sub dus. Toti fredonam sau postam piese ce sunt la urma urmei mult prea personale si chiar manipulative. Da, urechea e singurul organ ce nu poate fi inchis.

Sa adancim atunci impresia ca muzica este un mediu misterios in care putem invalui senzatiile noastre cele mai intime. In numele intimitatii pe care o cautam pentru perpetuarea speciei si artei. „fuck me!”

Mai multe detalii pe sambatasonora.blogspot.com

Intrare libera.

More than 10 meters of wire
Concert Sorin Romanescu
14 februarie, Sala Ronda, ora 19.00

Muzicianul anului 2008 in jazzul romanesc, chitaristul Sorin Romanescu continua seria concertelor solo inceputa in luna martie a anului trecut.
De aceasta data el aduce pe scena CNDB concertul „More than 10 meters of wire”.
Improvizat in proportie de 90% – recitalul se constrieste in jurul mai multor chitare cu timbruri diferite pe care muzicianul le foloseste pentru a crea, in mod spontan, sonoritati, imagini, ritmuri, sugestii de stiluri, surprize.
O declaratie de iubire pentru sunet si chitara.

Pretul unui bilet pentru acest concert este de 10 lei (7 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului. Rezervari se pot face la adresa [email protected]

Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, HotNews, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Hip Mag

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!