Ce să nu porți niciodată la o nuntă dacă ești femeie

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 02 iunie 2021, 12:44

Când ești invitată la o nuntă, printre primele lucruri care îți vin în minte este întrebarea „Cu ce mă voi îmbrăca?”. Înainte de a decide, cere mai multe informații despre codul vestimentar – va fi de gală sau mai lejer?

Oricum ar fi, există niște reguli clare cu ce nu ar trebui să porți la o nuntă pe care ar trebui să le respecte orice femeie.

Nu purta alb

Orice ai face, nu purta alb – și nici vreo nuanță foarte deschisă de crem, roz, bleo sau galben. Este o regulă de bun simț pe care ar trebui să o știe oricine – dar încă există femei care nu o respectă. Rochiile albe sau care sunt atât de deschise la culoare încât par albe sunt frumoase, dar nu atunci când ești invitată la o nuntă. Lasă mireasa să strălucească și alege o culoare care să nu te facă să pari că vrei să concurezi cu ea.

Casual nu înseamnă cu adevărat casual la nunți

Există nunți care specifică invitaților să vină îmbrăcați casual. Dar dacă locația este un restaurant destul de elegant, ce faci? Mai mult ca siguri vor fi acolo și oameni îmbrăcați ca de bal, în pofida codului vestimentar. În aceste situații, alege fie un costum cu pantalonie și sacou, fie o rochie dintr-un material bun, care este puțin prea elegantă pentru o plimbare prin parc, dar nu suficient de elegantă încât să încalci codul vestimentar.

Evită tot ce înseamnă denim

Denimul este o greșeală la nunți, indiferent de codul vestimentar. Este genul de material care pur și simplu nu se pretează la asemenea ocazii speciale. Chiar și la cea mai casual nuntă vei arăta puțin ridicol dacă apari îmbrăcată în pantaloni sau fustă de denim. Iar dacă este o nuntă mai formală, cu atât mai mult evită acest material – există rochii de denim care se vor elegante, dar în realitate sunt opusul.

Ia în considerare unde se ține nunta

Uneori, nu primești niciun indiciu cu privire la codul vestimentar și trebuie să te descurci pe cont propriu. În acele situații, gândește-te unde se ține nunta. Va fi într-o grădină? Atunci o rochie retro și midi ar putea fi mai potrivită decât una pompoasă, de bal. Va fi într-un castel medieval? Atunci poate că un costum elegant, în stil office, ar face o notă discordantă mare cu decorul.

Sursa foto: 123rf.com

Urmează ziua cea mare? Vezi cumpărăturile pentru nuntă și listele cu tot ce este necesar!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!