Ten perfect: Masajul care te întinereşte

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Luni, 07 martie 2022, 15:28

Nu ai timp şi bani pentru saloanele de cosmetică? Nu-i nimic. Masajul facial de întinerire ţi-l poţi face şi la tine acasă.
Învaţă cele mai eficiente mişcări de masaj pentru toate zonele feţei, inclusiv pentru gât. Sunt uşor de realizat şi, dacă le repeţi cu regularitate, îţi vor diminua ridurile şi îţi vor tonifia pielea. Vei zâmbi mai des, fără să te temi de ridurile de expresie accentuate!

► FRUNTE

Pentru prevenirea sau estomparea ridurilor frunţii, aceasta se masează circular, pornind de la rădăcina nasului spre tâmple. Nu uita ca mereu să fie de jos în sus! De asemenea, folosindu-ţi degetul arătător, masează tâmplele în sus şi în jos, imaginându-ţi că desenezi cifra opt, timp de două minute.
Masaj cu pietre de jad!

CE SĂ FOLOSEŞTI!

►Poţi aplica creme grase sau uleiuri, cele din urmă fiind foarte indicate pentru că hrănesc excelent pielea.
►Dacă ai tenul normal, se recomandă uleiul de migdale, de floarea-soarelui sau de susan.
►Pentru tenul uscat, foloseşte ulei de măsline, caise, avocado sau pe cel din germeni de grâu.
►Tenului gras îi este indicat uleiul de alune sau din sâmburi de piersică.

► OCHI

Pentru un masaj eficient în jurul ochilor, porneşte din punctul interior al sprâncenelor şi continuă cu osul din zona arcadei. Apoi execută mişcarea circular, timp de 30 de secunde, chiar un minut. Apasă cu degetele pe zona situată în dreapta, mai sus de colţul interior al ochiului, unde începe pliul pleoapei. Presează şi eliberează de patru, cinci ori. Procedează la fel şi cu zona dintre sprâncene.
Trucuri pentru ochi frumoşi

► POMEŢI

Pentru netezirea liniilor fine de la extremităţile buzelor, execută mişcări de netezire şi ciupituri foarte uşoare. Cu buricul degetelor aplică mişcări circulare, verticale şi orizontale, fiind necesară o uşoară presiune. Nu se recomandă însă în cazul tenurilor foarte uscate sau sensibile. Masajul poate dura trei, patru minute.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!