Pensule pentru machiajul perfect

Orice pasionată de make-up și nu numai știe că, pe lângă calitatea produselor de machiaj, un element important în procesul de aplicare al acestora îl constituie pensulele și bureții.

Fie că ești make-up artist de profesie sau pasionată de acest domeniu complex, avem pentru tine recomandări de pensule de machiaj profesionale care să mulțumească până și cele mai sofisticate gusturi și complicate machiaje.

Machiajul este o artă și se recomandă a fi făcută cu ajutorul celor mai bune produse de pe piață pentru a avea rezultate de excepție. La Xpertbeauty.ro găsești de la pensule pentru machiaj, la farduri, fonduri de ten sau orice alte produse profesionale ai avea nevoie.

Subiectul pe care îl abordăm astăzi este reprezentat de pensulele de machiaj. Îți vom spune cum să le alegi în funcție de scop și cum să le îngrijești în așa fel încât să le prelungești durata de viață.

Tipuri de pensule pentru machiaj

Pensule pentru machiajul perfect

Dacă pasiunea ta pentru machiaj este una recentă, poți începe documentarea de aici. Iar dacă lucrezi deja în domeniu, o reîmprospătare a informațiilor nu strică niciodată.

Pentru fiecare produs de machiaj există o pensulă care să i se potrivească.

Pensule pentru ten

Pensulele pentru ten se împart și ele în mai multe categorii: pentru fondul de ten, pentru corector, pentru pleoape. Le vom lua pe rând pe fiecare.

Pensula pentru fond de ten este cea mai bună alegere când vrei să oferi pielii tale un look natural. Aceasta ar trebui să fie deasă, moale și rotunjită la vârf. Finisajul perfect al fondului de ten este dat de densitatea pensulei. Așa că, înainte să o cumperi, studiaz-o bine să te asiguri că îndeplinește toate cerințele.

Pentru aplicarea perfectă a fondului de ten, începe din centrul feței spre exterior și astfel vei evita aglomerarea produsului spre marginile feței.

Pensula pentru corector trebuie să fie folosită asemeni produsului, doar pentru zonele în care este nevoie de un extra retuș și de acoperit pete roșii sau coșuri. Aceasta este mică, are un vârf conic și subțire, perfect pentru precizia acoperirii micilor defecte. Ea poate avea două întrebuințări: aplicarea concealerului sau definirea rujului pe buze.

Pensula pentru pudră are perii lungi și deși tocmai pentru a uniformiza produsul pe ten. O vei recunoaște pentru că este cea mai mare de pe site sau de pe raft. Acoperirea este cu atât mai bună cu cât pensula este mai deasă.

Pensula pentru fard de pleoape este probabil cea mai întâlnită în trusele pasionatelor de machiaj. Asta pentru că, și dacă nu obișnuiești să folosești fond de ten, concealer sau pudră, sigur ai farduri pentru ocazii speciale sau nu numai.

Pensule pentru machiajul perfect

Pensule pentru sprâncene

Pentru sprâncene este bine să alegi o pensulă cu o formă oblică pentru a umple din machiaj golurile care pot apărea între fire. Poți să alegi una care să aibă și o periuță pe care să o folosești atât la aranjarea sprâncenelor, cât și la cea a genelor – iar în acest caz poți să o folosești și ca să îndepărtezi excesul de rimel de pe acestea. Așadar, este o investiție care va folosi în două scopuri.

Pensule pentru ruj

Pensula pentru ruj trebuie să servească atât aplicării acestuia, cât și formării conturului bine definit. Este rigidă, cu peri mici și compacți pentru aplicare perfectă.

Îngrijirea pensulelor de machiaj

Durata de viață a pensulelor de machiaj este în funcție de câtă grijă ai de ele. Și aici nu ne referim doar la ruperea lor sau a perilor, ci și la igiena acestora.

Curățarea pensulelor se face cu mare atenție. Pune într-un pahar apă călduță cu șampon și apoi introdu perii în ea. Cu mișcări delicate învârte pensula în apă până se formează spumă. Ai grijă însă să nu ajungă manșonul de metal în apă, pentru că înăuntrul său sunt perii lipiți cu un adeziv care se poate dizolva în contact cu umiditatea.

După ce ai făcut asta de câteva ori, clătește pensulele cu apă călduță și mai apoi elimină excesul cu ajutorul unui prosop sau al unui șervețel plasat neapărat pe o suprafață întinsă. Aceasta ajută ca apa să nu ajungă sau să ajungă foarte greu la manșonul metalic și astfel să dăuneze firelor.

Acest ritual trebuie să fie săptămânal pentru a asigura o curățare cât mai corectă. Între două curățări în profunzime, poți să folosești diverse soluții speciale pentru curățarea pensulelor în restul zilelor săptămânii.

De asemenea, ai grijă și la cum transporți pensulele; e indicat să ai mereu la îndemână o trusă specială. Astfel vei evita îndoirea sau ciufulirea lor.

Acum că știi cum să alegi și să îngrijești pensulele pentru machiaj, intră repede pe XpertBeauty.ro pentru a le achiziționa pe cele de care ai nevoie! Calitatea premium nu te va dezamăgi!

Surse foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu XpertBeauty

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!