Frumuseţe: Cum îţi îngrijeşti tenul pe caniculă?

De Libertatea pentru femei, pe

Nu trebuie să mergi neapărat la plajă ca să-ţi protejezi tenul de soare. Învaţă cum să previi şi să combaţi efectele căldurii asupra tenului, inclusiv cele pe care le pot avea aerul încins şi praful din atmosferă asupra pielii feţei.
Evară, e „luna lui cuptor” şi toată lumea vrea răcoare. La fel şi tenul nostru! Temperaturile ridicate pot avea efecte serioase asupra pielii feţei: iritaţii, arsuri, deshidratări. Cea mai importantă, în acest caz, este crema de protecţie. Chiar dacă mergi la serviciu sau la cumpărături, fără să ai de gând să stai la soare, razele ultraviolete reprezintă oricum un factor de risc. Tenul mai sensibil are nevoie de loţiuni cu un factor de protecţie ridicat, de 30, chiar 50, iar persoanele cu pielea mai pronunţat pigmentată pot folosi creme cu indice de protecţie 10.

► Aplică cremă nutritivă

Crema nutritivă este folosită de majoritatea doamnelor, în fiecare sezon al anului. După ore petrecute în soare şi căldură, este recomandată o curăţare cu un tonic demachiant, urmată de aplicarea unui strat fin de loţiune nutritivă, ce poate fi folosită chiar de două ori pe zi.

► Mască revigorantă cu iaurt

Îţi poţi menţine tenul catifelat şi reconfortat, aplicând o mască pe care o poţi prepara în numai câteva minute. Fă o mixtură dintr-un castravete tocat mărunt şi o jumătate de pahar cu iaurt proaspăt. Întinde pasta uniform pe faţă, las-o maximum 10 minute şi îndepărteaz-o apoi cu apă.

TRUCURI DE RĂCORIRE

Apa termală sau apa minerală rece pusă într-un recipient cu pulverizator este excelentă dacă vrei să îţi răcoreşti pielea! Foarte importantă este şi hidratarea în profunzime. E recomandat să consumi doi litri de apă pe zi, cam 500 ml apă cu jumătate de oră înainte de masă. Are un efect excelent. De asemenea, îţi poţi aplica comprese din dischete demachiante înmuiate în ceai de muşeţel la temperatura camerei, în care poţi topi, dacă vrei, şi un cub de gheaţă. Îţi ei răcori tenul şi îl vei calma, în acelaşi timp.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro