Ochii frumoşi ai lui Elizabeth Taylor, o mutaţie genetică

Imediat după naştere, mama lui Elizabeth Taylor a fost informată că fetiţa ei are o mutaţie genetică. S-a liniştit imediat când i s-a spus că mutaţia se traduce printr-un şir dublu de gene.
Ochii superbi ai lui Elizabeth Taylor nu aveau doar o culoare deosebită ci erau şi umbriţi de două rânduri de gene. Şi chiar dacă genele bogate sunt visul oricarei femei, persoanele care se nasc cu această problemă nu sunt neapărat fericite. Genele în plus pot să se frece de globul ocular, ceea ce duce la disconfort şi chiar la pierderea acuităţii vizuale.

Nu se ştie dacă Elizabeth Taylor a avut probleme cu ochii din cauza genelor bogate, însă afecţiunea cardiacă a actriţei ar fi putut avea legătură tot cu asta. Mutaţia genei FOXC2 de care suferea Liz a mai fost asociată cu insuficienţa venoasă, bolile de inimă şi alte probleme de sănătate.

Elizabeth Taylor avea ochii violet?

Era cunoscută ca singurul om cu ochi violet, însă în multe fotografii ochii ei sunt doar albaştri. Chiar şi azi, părerile sunt împărţite în legătură cu ochii actriţei. Unii medici spun că tot o mutaţie genetică ar fi putut da culoarea unică, pe când alţii susţin că ochii lui Liz erau de un albastru intens, iar într-o anumită lumină păreau violet.

Cei din urmă mai spun că numai persoanele care suferă de albinism pot avea ochii violet şi evident, nu era cazul lui Elizabeth Taylor.

Elizabeth Taylor a facut peste 100 de operaţii

Nu se ştie dacă mutaţia genetică de care suferea i-a influenţat culoare ochilor, dar în mod sigur i-a adus o mulţime de probleme. Lăsând la o parte boala de inimă care a chinuit-o în ultimii ani, Liz a avut toată viaţa o sănătate şubredă, trecând de multe ori pe lângă moarte. Nu se ştie unde a găsit puterea să lupte cu atâtea boli şi să suporte peste 100 de intervenţii chirurgicale.

Scolioză, osteoporoză, cancer de piele, o tumoare pe creier, cinci fracturi de coloană vertebrală, trei pneumonii, trei cezariene, fracturi la ambele picioare şi o mână, infecţii la plămâni, operaţii la ochi, inimă, genunchi, ambele şolduri, coloana vertebrală şi ovare… iată numai o parte din ce a trait Elizabeth Taylor.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate
Vă recomandăm: