După moartea lui Robin Williams, rata sinuciderilor din SUA a crescut

Robin Williams s-a sinucis în august 2014, la vârsta de 63 de ani, iar după moartea actorului rata sinuciderilor în Statele Unite ale Americii a crescut cu aproximativ 10%.

Conform unui studiu publicat în această săptămână în revista ştiinţifică PLOS One, din august până în decembrie 2014 au fost înregistrate 18.690 de cazuri de sinucidere, cu 9,85% mai multe decât numărul estimat pentru perioada investigată, scrie Reuters. Creșterile au fost mai mari în rândul bărbaților, majoritatea persoanelor alegând să-și ia viața în mod similar cu Robin Williams. Astfel rata sinuciderilor a crescut cu 12,9% în rândul bărbaţilor cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, iar numărul deceselor prin sufocare a crescut cu 32%.

Ne amintim că Robin Williams a murit sufocat prin spânzurre în locuinţa lui din nordul Californiei, iar în urma autopsiei s-a aflat că marele actor suferea de demenţă cu corpi Lewy, o afectțiune care cauzează un declin progresiv al abilităţilor mentale.

Cu toate că studiul nu a relevat o legătură exactă între moartea actorului Robin Williams și creșterea ratei sinuciderilor, cecetătorii afirmă că există o legătură clară. Aceștia susțin că mediatizarea excesivă a cazului a favorizat trecerea de la gândurile sumbre de suicid la acțiunea în sine, în cazul persoanelor care prezentau risc mare de sinucidere.

Citește și – Răzvan Fodor suferă de depresie și anxietate de 6 luni

Citește și – O știi din telenovele, dar azi e alt om. Și-a schimbat religia, numele și înfățișarea

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Vedete

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: