WhatsApp introduce o măsură restrictivă pentru utilizatori

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 21 februarie 2020, 21:54
WhatsApp va introduce cea mai restrictivă măsură pentru utilizatori de până în prezent. Compania va restrânge redistribuirea mesajelor de mai mult de cinci ori pentru a contracara răspândirea informațiilor false în aplicația de mesagerie.

Potrivit BBC News, compania deținută de Facebook deja a implementat această regulă în India, în urmă cu șase luni și urmează să fie aplicată la nivel global. Măsura a fost luată în urma unor linșaje care au avut ca origine informații false distribuite pe grupurile de WhatsApp.

Un grup de WhatsApp poate avea maximum 256 de membri. Astfel, un singur utilizator poate distribui acum un mesaj spre maximum 1.280 de persoane, față de 5.120, cât era posibil înainte de această măsură.

În ultima vreme, Facebook a fost intens criticată pentru că permitea răspândirea informaţiilor false, dar şi pentru faptul că nu a luat mai multe măsuri pentru a preveni propagarea ştirilor false.

Autoritatea americană în domeniul corupţiei a anunţat, în urmă cu două zile, că intenţionează să aplice Facebook cea mai mare amendă din istoria sa, din cauza încălcării angajamentului pe care gigantul şi l-a luat în vederea protecţiei datelor personale ale utilizatorilor.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!