Ce vedem în weekend la TV

De Unica.ro pe

În această seară, în programul TV avem un film de excepţie, ce i-a adus premiul Oscar actriţei Kate Winslet – „Cititorul”, la TVR 1.
Sâmbătă, îi putem vedea pe Sandra Bullock şi pe Chris O’Donnell în drama romantică „Dragoste şi război”, difuzată de Pro Cinema, iar duminică, „Ce vrăji mai fac fetele” o aduce din nou în prim-plan pe Sandra Bullock, de data aceasta alături de Nicole Kidman.

Vineri: Cititorul, 23.10, TVR 1

Bazat pe best-seller-ul lui Bernhard Schlink, pelicula îl prezintă pe Michael Berg (Ralph Fiennes), un bărbat de vârstă mijlocie, rece şi retras. Acţiunea filmului se întoarce în timp, în Berlinul anilor 1950, unde adolescentul Michael (interpretat acum de David Kross) o cunoaşte pe Hanna (Kate Winslet), o femeie de 30 de ani. Cei doi se aruncă într-o relaţie tumultuoasă, însă, la un moment dat, femeia dispare. Opt ani mai târziu, când Michael este student la Drept, asistă la un process în care sunt judecaţi foştii gardieni din lagărele naziste şi, unul dintre aceştia, este Hanna. Kate Winslet a primit, între altele, pentru acest rol, un Oscar, un premiu BAFTA, un Critics Choice Award şi un Glob de Aur. Filmul a avut alte trei nominalizări la Oscar.

Sâmbătă: Dragoste şi război, 20.00, PRO CINEMA

Subiectul filmului a avut ca sursă de inspiraţie jurnalui lui Agnes Von Kurowsky, infirmieră austriacă în timpul Primului Război Mondial. Paginile jurnalului mărturisesc  povestea de dragoste dintre Agnes (Sandra Bullock) şi un tânăr soldat, nimeni altul Ernest Hemingway (Chris O’Donnell).  Rănit în timpul unei lupte, Hemingway ajunge într-un spital de campanie unde doctorii decid să-i amputeze un picior. Agnes e cea care îi convinge pe medici să încerce şi alt tratament.

Duminică: Ce vrăji mai fac fetele, 20.00, PRO CINEMA

Surorile vrăjitoare Owens, Sally (Sandra Bullock) şi Gillian (Nicole Kidman) au o problemă spinoasă: oricât s-ar strădui, nu-şi pot păstra iubiţii în viaţă. Iar magia merge mână-n mână cu un blestem care spune că bărbaţii din preajma lor sunt sortiţi să moară tineri. De la decesul părinţilor, surorile au fost crescute de două mătuşi trăsnite, vrăjitoare şi ele – Francis (Stockard Channing) şi Jet (Dianne Wiest). Dintre tinere, numai Gillian îşi foloseşte puterile, în timp ce Sally, văduvă, mamă a două fete, nici nu vrea să audă de magie. Un spirit rău le va tulbura însă viaţa şi cele patru vrăjitoare îşi vor uni forţele pentru a-l învinge. Aidan Quinn apare în rolul detectivului Gary. Pelicula a fost inspirată de romanul lui Alice Hoffman.

Mai multe recomandări şi un program TV complet găsiţi pe tvmania.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro