Weekend de Rusalii cu caniculă, vijelii și grindină

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 17 iunie 2016, 15:38
Începând de vineri după-amiază până sâmbătă dimineața, 14 județe se află sub cod galben de instabilitate atmosferică, grindină și disconfort termic.

Județele vizate sunt: Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Maramureș, Suceava, Botoșani, Timiș, Arad, Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Sălaj, Maramureș și Satu Mare.

Jumătatea de nord și nord vest a României va fi afectată de intensificări ale vântului, descărcări electrice și averse izolate dar importante cantitativ, în intervalul 17 iunie – 18 iunie.

Conform meteorologilor, cea mai mare parte a țării va fi afectată de caniculă. Se vor atinge temperaturi maxime de 35 – 37 de grade Celsius. Indicele de temperatură – umezeală va atinge și va depăși local pragul de 80 de unități.

Administrația Naționă de Meteorologie a anunțat că temperatura din timpul nopților acestui weekend va trece de 20 de grade.

Sudul țării va avea vreme însorită și temperaturi în creștere tot weekendul. Atmosfera va deveni sufocantă, temperaturile vor depăși 37 de grade și vântul va sufla slab.

La malul mării se vor înregistra temperaturi plăcute de 25 – 28 de grade. Briza va adia plăcut, dar apa va rămâne în continuare rece la 17-18 grade.

Duminca se va mai răcori puțin, iar ploile se vor extinde. De luni, aproape toată țara va fi afectată de caniculă. Aversele vor fi locale și temperaturile se vor menține ridicate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!