Vacanţe printre celebrităţi: Mallorca (foto)

De Unica.ro, pe

Cu peste 300 de zile însorite pe an, peisaje uimitoare, buticuri cochete, restaurante luxoase şi un aer relaxant, nu-i de mirare că Mallorca este destinaţia de vacanţă a celor bogaţi şi faimoşi. Prinţul Rainier şi Prinţesa Grace şi-au petrecut luna de miere aici, Michael Douglas a curtat-o pe Catherine Zeta-Jones pe plajele insulei, Jenifer Lopez a făcut o gafă vestimentară pe care paparazzi au avut grijă să ne-o arate, iar Sharon și Kelly Osbourne au fost izgonite de pe o plajă de nudişti… pentru că au refuzat să se dezbrace.
Iar dacă mai aveai vreun dubiu că Mallorca e plină de celebrităţi, află că şi David Beckham a venit aici, ba chiar şi-a cumpărat o proprietate generoasă. Noi alegem Mallorca ca destinaţie de vacanţă, nu doar pentru frumuseţile şi musafirii ei celebri, ci şi pentru că agenţia Europa Travel a scos pe piaţă vacanţe la preţ redus. Cum să nu profiţi de ele şi să te plimbi printre staruri consacrate? Mai ales că prezenţa lor nu este ocazională, iar o vacanţă de vară în Mallorca chiar te-ar putea pune faţă în faţă cu vreun star hollywoodian.

Terminal special pentru Hollywood

În fiecare vară, starurile spaniole par că-şi dau întâlnire în Mallorca cu aproape toţi greii de la Hollywood. Compozitorul spaniol Frédéric Chopin a fost prima celebritate care a adus faimă insulei, după ce în 1938 şi-a petrecut vacanţa de iarnă aici. De atunci, numărul de staruri venite aici a început să crească atât de mult, încât autorităţile au construit un terminal de aeroport special pentru ele. Goldie Hawn, Eva Longoria, Sting, Joan Collins, Antonio Banderas și Melanie Griffiths sunt doar câteva dintre marile nume care l-au folosit.

Vacanţe printre celebrităţi: Mallorca (foto)

Puerto Portals – zona celebrităţilor

Pentru a evita privirile curioase ale turiştilor, multe vedete internaţionale aleg să-şi petreacă vacanţele în intimitatea proprietăţilor proprii sau pe croaziere de-a lungul coastei dramatice a insulei, căutând un golf retras, precum Mondrago. Cu toate acestea, dacă vrei să le vezi, cea mai bună zonă este portul de agrement numit „Puerto Portals” şi situat pe coasta sudică a insulei, unde vedetele îşi etalează iahturile private şi îşi petrec timpul în cafenelele VIP. Aici au fost fotografiaţi Jim Carrey, Jenson Button, Bill Gates, Gwyneth Paltrow, Julio Iglesias, Brad Pitt şi mulţi alţii.

Regele Spaniei la Breitling Regatta

Este un eveniment top-class de navigaţie care se organizează în Mallorca şi la care a participat chiar şi familia regală spaniolă. Mare iubitor de navigaţie, Juan Carlos (regele Spaniei) este adesea fotografiat la cârma iahtului său „Fortuna”, unul dintre cele mai luxoase iahturi înscrise în Yacht Club. El a participat în iulie 2004 la Breitling Regatta alături de Prinţul Felipe. Apele din jurul Mallorca sunt o adevărată încântare pentru navigatori şi scufundători, porturile insulei fiind aglomerate chiar şi în extrasezon.

Mâncăruri şi băuturi fine

Pentru a gusta mâncarea locală, cele mai renumite restaurante sunt în Palma, chiar în inima oraşului vechi, de-a lungul şoselelei Las Avingudas. Este locul în care, cel mai probabil, îţi vei petrece majoritatea timpului. Zona nu este foarte aglomerată şi poţi rătăci lejer pe străzi admirând arhitectura şi străbătând magazinele pretenţioase. Dacă vrei, poţi alege un tur de oraş cu un ghid profesionist, care costă 10€ de persoană şi este organizat de Biroul de turism din centrul oraşului Palma. Ca pont, restaurantul „La Cuchara” este preferatul Claudiei Schiffer, iar „Chopin” l-a cucerit pe Michael Douglas. Dacă vrei o cină discretă, mergi în „Sa Cranca” din vârful staţiunii Santa Catalina, unde obişnuieşte să ia masa Rod Stewart. Pentru cluburi de noapte, „Pacha” este în topul listei, urmat de „Tito” şi „Virtual Club”. Cât despre mâncăruri şi vinuri fine, încearcă „llom amb col” (carne de porc învelit în varză) sau „mallorqui frita” (organe prăjite), „Carajillo” (coniac), „Copa” (lichior de cafea), „cafe solo” (cafea neagră, tare, cu zahăr) şi mergi într-un „Celler” – denumirea restaurantelor din beciuri, unde poţi degusta vinuri vechi. Cele mai bune „Celler” sunt în oraşele Inca și Sineu.

Hoteluri hot!

Mallorca are acum peste 35 de hoteluri 5 stele, iar Palma le găzduieşte pe cele de top precum Hotel Tres, Palacio Ca Sa Galesa și Castillo Hotel Son Vida. Sunt hoteluri în care se cazează David Niven, Steve McQueen și Brigitte Bardot. Hotelul Hospes Maricel este preferatul lui Bill Clinton și al fiicei sale, Chelsea.
Pentru hoteluri de patru stele, cele mai apreciate sunt Hotel Bq Apolo 4*, din staţiunea Can Pastilla, la doar 12 km de centrul oraşului Palma de Mallorca, Hotel LTI Fashion-Nautic 4* – din C’an Pastilla, la 6 km de Palma şi Hotel Las Arenas 4* – tot din C’an Pastilla, pe care le le-am găsit la agenţia Europa Travel. Aşadar, dacă eşti tentat de o vacanţă printre celebrităţi, plănuieşte-ţi bine concediul pentru a nu-ţi da bugetul peste cap. Începe cu o vacanţă ieftină de la Europa Travel, aşa cum am făcut noi, şi pregăteşte-ţi aparatul foto. Nu se ştie cu cine apuci să te fotografiezi.

Gina Rotaru

Ofertă sejur Mallorca

Hotel LTI Fashion-Nautic 4*, din C’an Pastilla – de la 569 Euro/persoană, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi de cazare cu demipensiune, asistenţă turistică. Europa Travel, www.europatravel.ro, tel. 021.9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!