Un festival de film şi cinci premiere cinematografice

De Nicoleta Galeteanu pe

Pentru toţi cei pasionaţi de film, Festivalul Filmului German a pregătit un spectacol cinematografic impresionant care prezintă, în premieră la Bucureşti, unele dintre cele mai noi…
…producţii germane. Timp de trei zile, Noul Cinematograf al Regizorului Român propune o călătorie în universul filmului german, unde cinefilii de toate vârstele pot viziona în premieră cele mai recente animaţii, documentare, ficţiuni sau poveşti de dragoste germane.

Preţul unui bilet este 10 lei, iar pentru filmele adresate celor mici, poţi achiziţiona două bilete la preţ de 7 lei. (Programul Festivalului poate fi consultat ai jos)
 
Totodată, cinematografele au pregătit nu mai puţin de cinci premiere în aceste zile, pentru aceiaşi cinefili pasionaţi. 
 
Cu un buchet de nominalizări la festivalurile notorii de film, regizorul Peter Jackson îi transpune cu succes pe Mark Wahlberg şi Rachel Weisz în personajele bestseller-ului scriitoarei Alice Sebold, „The Lovely Bones/Din Raiul meu.
 
O poveste captivanta, „prinsă” între două lumi, filmul îi pune pe Mark şi Rachel în slujba dezlegării unui caz şocant de crimă. După ce este ucisă cu bestialitate, Susie veghează din Raiul ei „personal”, încercând să îi ajute pe cei doi să găsească criminalul şi să redea liniştea familiei ei. 
 
Un thriller impresionant cu o distribuţie pe măsură, alături de cei doi actori mai joacă şi Susan Sarandon, Stanley Tucci, Michael Imperioli. (Filmul rulează la Movieplex Cinema Plaza, Hollywood Multiplex şi Cinema City Cotroceni)
 
Allen Coulter, regizorul serialului de succes „Roma” (2005) îl aduce pe Robert Pattinson (distribuţie în „The Twilight Saga”) într-o dramă romantică recentă. 
 
Îţi recomandăm „Remember Me doar dacă nu plângi la filme, pentru că scenariul conţine multe momente trriste. 
 
Fratele lui Tyler se sinucide, tragedia îi desparte pe părinţi, iar Ally este şi ea marcată de un moment cutremurător, după ce mama sa este ucisă într-un accident. Filmul este totuşi unul de dragoste…
 
Două premii la Cannes şi Bafta, profetul lui Jacques Audiard îi aduce tânărului francez Tahar Rahim premiul pentru cel mai bun actor la Festivalului European  de Film 2009. 

Un prophte, adică Malik, intră în închisoare venit de nicăieri, şi iese, peste câţiva ani, cu un „trecut” şi o „identitate” bine închegată, prin care profetul îşi va cuceri autonomia în comunitatea să. (Hollywood Multiplex, Studio şi Cinema City Cotroceni)
 
Daybreakers este un film cu vampiri recomandat cu precădere fanilor „Twilight”, din care însă, fraţii Michael şi Peter Spierig scot poveştile amoroase dintre cei care consumă doar sânge de om. Este aşadar un thriller horror, în care Ethan Hawke este un vampir care încearcă să salveze lumea. 
 
Prin „Legion/Legiunea, regizorul Scott Stewart propune un film cu acelaşi iz apocaliptic al filmelor, apreciate de către critici.

O viziune terifiantă asupra Apocalipsei, lupta pentru salvarea Pământului se dă într-un restaurant. În timp ce omenirea este distrusă de un văl uriaş de furie, un mic grup de oameni, aflaţi în pustiu, încearcă cu disperare să se apere. În ajutorul lor intervine un străin misterios, rol intrepretat de Dennis Quaid. În film mai joacă Paul Bettany, din Iron Man 2.   

Programul Festivalului de Film German

Vineri, 12 martie

18:30 Pianomania un film de Lilian Franck, Robert Cibis, 2009, documentar
20:30 Toţi ceilalţi, un film de Maren Ade, 2009, dramă

Sâmbătă, 13 martie

11:00 Micul Rege Macius, animaţie de Lutz Stützner si Sándor Jesse, 2008
14:00 Puicuţe sălbatice de Vivian Naefe, 2007,
16:00 După muzică de Igor Heitzmann, 2007, documentar
18:00 Recuperează-ţi mintea, de Hans Weingartner, dramă
20:30 Câini de vânătoare, de Ann-Kristin Reyels, 2007, dramă/romantic

Duminică, 14 martie


11:00 Rudy, purceluşul vitezoman, de Peter Timm, 2007
14:00 Puicuţe sălbatice îndrăgostite, de Vivian Naefe
16:00 Cireşii înfloriţi, de Doris Dörrie, 2008, dramă
18:30 Pianomania un film de Lilian Franck, Robert Cibis, 2009, documentar
20:30 Toţi ceilalţi, de Maren Ade, 2009, dramă

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro