Un chinez a descoperit cel mai mare țânțar din lume

De Ioana Tătaru, pe
Un entomolog chinez a stabilit un nou record mondial în domeniul zoologiei după ce a descoperit, în vara acestui an, cel mai mare țânțar din lume, au anunțat reprezentanții Guinness World Records.

Un chinez a descoperit un tantar

Cercetătorul Zhao Li și Muzeul Insectelor din Vestul Chinei, aflat în Chengdu, capitala provinciei chineze Sichuan, au primit certificarea oficială din partea Guinness World Records, care confirmă faptul că țânțarul uriaș pe care chinezul l-a descoperit în luna iunie a acestui an, este cel mai mare din lume!

Cel mai mare tantar

Precedentul record aparținea unui țânțar descoperit de zoologul britanic Mark Carwardine. În cartea sa intitulată „Animal Records”, publicată în 2008, expertul britanic afirmă că distanța dintre picioarele din față și picioarele din spate ale acelui țânțar poate să ajungă la 23 de centimetri. Țânțarul descoperit de Zhao Li, care a primit denumirea științifică Holorusia mikado, a doborât însă acel record. Specimentul în cauză, expus la Muzeul Insectelor din Vestul Chinei, are o anvergură a aripilor de 11,15 centimetri, iar distanța dintre picioarele din față și cele din spate ajunge la 25,8 centimetri.

Potrivit declarațiilor făcute de Zhao Li, aceste insecte uriașe nu se hrănesc cu sânge

Exemplarele de Holorusia mikado, cei mai mari țânțari din lume, au fost descoperiți prima dată în Japonia. Potrivit declarațiilor făcute de Zhao Li, aceste insecte uriașe nu se hrănesc cu sânge, ci cu nectarul unor specii de flori.

Citește și: „Chinezii fac economie la hârtia igienică cu ajutorul inteligenței artificiale”

„Secretul chinezoaicelor pentru un păr neted și lucios”

Sursă foto: Northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!