Artişti şi trupe despre care nu ştiai că mai cântă

De Nicoleta Galeteanu, pe

Au influenţat generaţii, dar şi viitorul muzicii, asta pentru că numele lor au definit muzica anilor ’90. Îţi mai aminteşti trupele muzicale pe ale căror hituri au crescut generaţii?
Dacă îţi este dor de muzica anilor ’90, iată o parte dintre artiştii şi trupele care, deşi nu se mai bucură de acelaşi succes răsunător, nu au ieşit detot din peisajul muzical.

Boyz II Men

După 20 de ani de concerte, trupa Boyz II Men sărbătoreşte două decenii de existenţă, în care care nu şi-au părăsit fanii niciodată.

Iar faimoasa formaţie nu dă semne că a obosit. Grupul va lansa chiar un nou album (Twenty) pentru a sărbători aniversarea trupei lor longevive.

Înfiinţat în 1988, cei patru tineri au susţinut primul lor concert în incinta şcolii, cu ocazia Valentine’s Day. Primul single intitulat „Motownphilly” a spulberat topurile şi a adus grupului notorietatea de care se bucură şi astăzi.

New Edition

Probabil prima trupă clasică formată din băieţi, New Edition a fost fără îndoială iniţiatorii mişcării „boy band” din anii ’80-’90, ce aveau să devină modele de urmat pentru viitoarele trupe „Boyz II Men” sau „New Kids On The Block”.

Grupul de R&B din Boston, format în 1978, a cucerit lumea cu hiturile lor „Candy Girl” şi „Cool It Now”, lansate în anii ’80, şi s-au bucurat de succes fulminant timp de aproape un deceniu.
 
Dar cine credea că trupa nu mai există, s-a înşelat amarnic. Chiar dacă a fost o vreme în care trupa a cântat mai mult pentru a-şi achita datoriile imense la casa de discuri, iar cei şase membrii şi-au mai luat pauze între timp, aceştia continuă să formeze aceeaşi legendară formaţie, din 2003 încoace.

Vezi cum arată astăzi artiştii anilor ’90.

DJ BoBo

„Dance With Me”, „There Is A Party”, „Just For You” sunt primele hiturile celebre ale cântăreţului care au făcut ca milioane de oameni să rezoneze cu muzica dance a anilor ’90.

Dj Bobo, primul dj care a înflăcărat mulţimi cântând pe toate scenele lumii, a debutat în 1989 şi continuă şi astăzi să ridice în picioare stadioane întregi în turneele sale. Artistul a concertat şi în România, în 2008.

Boyzone

Cea mai renumită trupă irlandeză de băieţi a avut la rându-i un trecut tumultuos, cu despărţiri şi reveniri, dar, în cele din urmă, Boyzone a revenit, în 2007, la sentimente mai bune.

Aşa se face că Shayne, Keith, Mikey şi liderul trupei, Ronan Keating, au devenit de-a dreptul obsedaţi de gândul revenirii în muzică. Au urmărit concerte mai vechi, au spionat alte trupe şi au căutat idei care să îi readucă în atenţia fanilor. Băieţii au lucrat din greu, inclusiv, la sală pentru a da jos o parte din kilograme şi pentru a arăta aşa cum trebuie pe scenă.

Backstreet Boys

Muzica lor răsuna era nelispită din discoteci, iar posterelor lor se regăseau în orice cameră de adolescentă îndrăgostită.
Backstreet Boys este, fără doar şi poate, trupa care a dominat muzica acelor ani şi care spulberat topurile mondiale.

Ca şi în cazul celorlalte, formaţia a trecut prin perioade dificile, în care unii dintre ei au părăsit trupa în favoarea carierelor solo, urmând ca în 2000 să îşi întrerupă activitatea.

Trei ani mai târziu însă, băieţii au revenit pentru a-şi recâştiga titlul de superstaruri.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!